Home / Administratie / Opinii: Fostul viceprimar al Brașovului, Adrian Atomei despre porci

Opinii: Fostul viceprimar al Brașovului, Adrian Atomei despre porci

pigFostul viceprimar al Municipiului Brașov vorbește despre politica și despre porci printr-o postare pe pagina proprie de pe o rețea de socializare.

“Vă spuneam într-o zi că voi reveni cu explicații despre ceea ce cred eu că reprezintă SISTEMUL. Sistemul reprezintă compromisul!
Cu cât faci mai multe compromisuri cu atât intri mai profund în sistem, cu cât nu te pliezi pe “principiile” sistemului, cu atât mai mult ești împins în decor, în categoria celor ce nu pot influența lucrurile.

Sistemul e pervers! Are nevoie de tine, de calitățile și de potențialul tău. Nu accepți condițiile, atunci te lasă doar în margine, suficient cât să te folosească, iar tu să ai impresia că ai putea schimba ceva.

Sistemul e simplu și în același timp complex. Este simplu de delimitat și de înțeles, dar configurația lui este complexă, pentru că întrepătrunde foarte multe categorii sociale, profesionale și instituționale.

Sistemul e preponderent politic, transpartinic și ocult.

Sistemul te vrea controlabil, cât mai dependent și vulnerabil! Nu ești așa? Atunci reprezinți cu certitudine un pericol, pericolul că nu te vei plia pe interesele și cerințele lui. Independența în sistem este un mare pericol pentru acesta!

De peste mai bine de un deceniu stau la marginea lui, el folosindu-mi resursele, educația și personalitatea, eu încercând să-l înțeleg și să-l evit cu abilitate și cu sacrificii. De ce? Fiindcă eu cred că se poate mai bine!

Cu toții avem calități și defecte, cu toții facem greșeli în viață, cu toții trăim într-o luptă continuă, dar cel mai important lucru este să faci bine oriunde ai fi și să nu renunți la lucrurile în care crezi și la lupta cu răul din jurul tău!

Tatăl meu mi-a spus odată: ” Băiete ai mare grijă, nu te băga în troaca porcilor că or să te mănânce!”

Dar dacă porcii nu-și mai văd de troaca lor? Dacă porcii vor să mănânce și din coșul de fructe ce-l ții în brațe? Dacă porcii vor să-ți murdărească hainele de duminică?

Așa că nu rămâne decât o singură variantă: le dăm peste bot porcilor, fie ei și porcii din curtea noastră!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply