Home / Actual / Adio dosar cu șină? Instituțiile publice din România nu vor mai avea voie să îl solicite

Adio dosar cu șină? Instituțiile publice din România nu vor mai avea voie să îl solicite

Instituțiile publice din România nu vor mai avea voie să solicite dosar cu șină sau orice alt obiect de papetărie pentru furnizarea unui serviciu public.

Legea inițiată de deputații PNL Gabriela Horga, Sebastian Burduja și Diana Morar a fost votată de Camera Deputaților, for decizional.

Cetățenii nu vor mai fi obligați să furnizeze copii ale actelor publice emise de instituții ale statului. Prin adoptarea legii, se extinde la autoritățile locale și la companiile de utilități prevederea valabilă până acum doar pentru administrația centrală.

De asemenea, toate instituțiile publice sunt obligate să pună la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, nu doar în format fizic, ci şi electronic, modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate.

Totodată, instituţiile care solicită copii pe hârtie ale unor documente, altele decât cele emise tot de către instituţii publice, vor asigura, în mod gratuit, fotocopierea acestora.

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a primit certificarea de aerodrom de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia