Home / Actual / Acuze grave între primarii din județ. Un primar PSD a spart echipa și a semnat contract separat cu FIN-ECO. Acum toți ceilalți sunt supărați!
sursa foto fin-eco google

Acuze grave între primarii din județ. Un primar PSD a spart echipa și a semnat contract separat cu FIN-ECO. Acum toți ceilalți sunt supărați!

  • Scandal mare pe salubritate ce va afecta și municipiul Săcele
  • FIN-ECO stă pe o poziție de monopol și forțează un tarif de 199,96 lei
  • Deși toți primarii din județ au stat uniți, cel din Făgăraș (PSD) a tradat echipa și a semnat cu FIN-ECO

În 8 septembrie 2022 ar fi trebuit să fie semnat contractul de salubritate la nivel judetean, dar reprezentanții Fin-Eco nu au făcut acest lucru.

ADI ISO Mediu Brașov a transmis o nouă adresă, către Fin-Eco, în 13 septembrie 2022, prin care solicita semnarea contractului, dar fără niciun rezultat.

Abia în luna noiembrie a anului trecut, Fin-Eco a transmis către ADI ISO Mediu Brașov o adresă prin care anunța că semnează contractul, dar conditionat de modificarea tarifului, oferta operatorului fiind de 214,87/tonă, în condițiile în care, la momentul respectiv se plătea un tarif de 140,97 de lei pe tonă, spune newsbv.ro

Propunerea ADI ISO Mediu Brașov: 170 de lei, în loc de 199,96 lei

„Nu am fost de acord cu prețul solicitat de Fin-Eco și am avut două obiecții. Operatorul a luat în calcul, pentru anul 2023, o cantitate totală de 190.000 de tone, în condițiile în care anul trecut a fost depusă la depozit o cantitate totală de 224.000 de tone. Argumentul lor a fost că, scăzând cantitatea, crește tariful pe tonă. De asemenea, conform devizului pentru închiderea și monitorizarea celulelor în care nu se mai depun deșeurile, pentru anul 2023 au luat în calcul suma de 12,9 milioane de lei, asta după ce în 2022 aceste cheltuieli s-au ridicat la aproximativ 6 milioane de lei.

Eu nu am fost de acord cu aceste aspecte, iar ei nu au vrut să renunțe la pretenții. Le-am propus inclusiv o indexare a tarifului cu rata inflației pentru serviciile de salubritate, care a fost de 20,5%, conform INSS. În aceste condiții, tariful pe tonă ar fi crescut de la 140,97 lei pe tonă, la aproximativ 170 lei pe tonă, dar cei de la Fin-Eco nu au fost de acord”, a declarat președintele ADI ISO Mediu Brașov, Liviu Butnariu în timpul ședinței Adunării Generale a ADI ISO Mediu, mai spune sursa citata newsbv.ro

O semnătură care a trădat unitatea primarilor din ADI ISO Mediu Brașov

În paralel cu ADI ISO Mediu, Primăria Făgăraș a urmat aceeași procedură și a încheiat cu Fin-Eco un contract pentru depozitarea deșeurilor, pentru un tarif de 199,96 lei pe tonă.

Practic, prin semnarea contractului cu Fin-Eco, Primăria Făgăraș (membră a ADI ISO Mediu Brașov) a lăsat ADI ISO Mediu fără două arme importante, acest aspect fiind evidențiat de prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, care a participat la ședința din 27 martie.

Dacă Fin-Eco nu avea un contract semnat, nu obținea licență. De asemenea, în condițiile în care au semnat deja un contract pentru un preț (încheiat cu Primăria Făgăraș, n.r.), nu vor putea semna contracte la alte prețuri. Sunt două arme pierdute”, a declarat prefectul.

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Zoltan Szenner, le-a recomandat primarilor să rămână uniți. „Fin-Eco a încercat să spargă această unitate. A reușit acest lucru cu Făgărașul, cu primarul PSD de acolo”

sursa text newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia