Home / Actual / Acțiuni ample ale polițiștilor în colaborare cu RAR. Ce efecte au acestea?

Acțiuni ample ale polițiștilor în colaborare cu RAR. Ce efecte au acestea?

La data de 01 octombrie 2021, în intervalul orar 09,00 – 12,00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Rutier, Biroul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune ce a vizat depistarea persoanelor care nu respectă prevederile legale în domeniul transportului în regim taxi și a transportului alternativ.

Actiunea a urmarit si diminuarea riscului de victimizare a populației prin accidente rutiere, verificarea stării tehnice a autovehiculelor folosite la aceste activități precum și prevenirea și combaterea activităților de natură evazionistă constând în prestarea în condiții ilegale a unor servicii de transport, fără evidențierea și declararea veniturilor obținute și implicit, fără achitarea impozitelor, taxelor și contribuțiilor aferente..

          Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defecţiunilor tehnice.
  • Verificarea respectării legislaţiei rutiere.
  • Verificarea legalității transportului în regim taxi și a transportului alternativ;
  • Combaterea evaziunii fiscale;
  • Impunerea respectarii normelor legale care reglemeteaza activitatea de transport public de persoane si circulatia vehiculelor pe drumurile publice;
  • Verificarea alcoolscop a tuturor conducatorilor de autovehicule care efectueaza transport de persoane;
  • Verificarea starii tehnice a autovehiculelor utilizate pentru efectuarea acestei activitati;
  • Verificarea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

          În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de  aproximativ 11.000 lei, dintre acestea 31 de sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice și 10 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Au fost efectuate 86 de verificări de autovehicule ce funcționează în regim taxi, fiind reținut 1 permis de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Supermarketul Kaufland de la Săcele va avea zona de grill și stație de încărcare electrică

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia