Home / Actual / Acțiune pe DN1A – zona Brădet-Săcele, ce a avut ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind regimul silvic. Care sunt rezultatele?

Acțiune pe DN1A – zona Brădet-Săcele, ce a avut ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind regimul silvic. Care sunt rezultatele?

La data de 10 iunie 2021, în intervalul orar 11.00 – 14.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Burebista” Brașov și reprezentanți ai Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Sivicultură Săcele, au organizat și desfășurat o acțiune pe DN1A – zona Brădet din județul Brașov, ce a avut ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind regimul silvic.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 80 ani, care conducea o autoutilitară pe DN1A, în timp ce transporta cantitatea de 3,10 mc material lemnos, specia carpen.

Procedându-se la verificarea, în baza de date specifică, a activităților privind regimul silvic, polițiștii au constatat faptul că pe avizul de însoțire al mărfii figura o cantitate mai mică cu 0,63 mc material lemnos.         

În continuarea verificărilor, polițiștii au identificat societatea comercială, care a emis avizul de însoțire al mărfii, administratorul acesteia fiind invitat la sediul unității de poliție în vederea clarificării aspectelor constatate.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă măsura confiscării surplusului de material lemnos, acesta fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic de pe raza de competență.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost identificați doi tineri, în vârstă de 23 ani și 18 ani, care transportau cu două atelaje hipo, cantitatea de 1,2 mc material lemnos, specia fag, fără a deține documente legale de proveniență a materialul lemnos.

Cei doi tineri au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă măsura confiscării materialului lemnos și predarea acesteia unui reprezentant al Ocolului Silvic de pe raza de competență.

Urși pe străzi, hoți mărunți prin cartiere! Camere video degeaba, Poliția Locală degeaba, administratie degeaba!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia