Home / Actual / Acțiune amplă în zona Gârcini a polițiștilor. Totul pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică

Acțiune amplă în zona Gârcini a polițiștilor. Totul pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică

În vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, la data de 10 mai 2022, în intervalul orar 06.00 – 13.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Municipiului Săcele, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Ordine Publică și Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite, pe raza municipiului Săcele, județul Brașov, ce a avut ca scop identificarea persoanelor ce conduc autovehicule pe drumurile publice fără respectarea normelor legale, identificarea transporturilor de material lemons fără documente legale de proveniență, verificarea legalității funcționării unităților comerciale

Pe linie de poliție rutieră au fost legitimate 115 persoane și verificate 85 de autovehicule, fiind constatate 2 infracțiuni pentru care s-au întocmit dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, polițiștii rutieri au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.550 lei.

Polițiștii de investigații criminale au efectuat activități de căutare a persoanelor față de care instanța de judecată a emis mandate de executare a pedepsei închisorii, precum și identificarea și depistarea persoanelor care se sustrag urmăririi penale.

Pe linie economică, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov au verificat 5 agenți economici, constatând și aplicând 1 sancțiune contravențională în valoare de 1.500 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, fiind dispusă, totodată, confiscarea unei sume de bani.

De asemenea, în temeiul Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, reprezentanții a 2 societăți comerciale au fost invitați la sediul unității de poliție, pentru a prezenta documentele contabile, în termen de 15 zile.

Pe linie de silvicultură, polițiștii au legitimat 7 persoane, au verificat 3 autovehicule ce trasportau material lemnos și 4 atelaje hipo, nefiind constatate încălcări ale prevederilor legale.

Polițiștii brașoveni vor desfășura astfel de acțiuni și în perioada următoare, pe raza întregului județ Brașov, scopul tuturor activităților desfășurate fiind crearea unui climat de ordine și siguranță publică.

Dis de dimineață! Un tânăr s-a urcat la volan și circula prin Săcele, deși avea permisul suspendat

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia