Home / Actual / A fost sau nu a fost o plimbare pe lac? Nea Ion, săceleanul nostru favorit, lămureşte dilema!

A fost sau nu a fost o plimbare pe lac? Nea Ion, săceleanul nostru favorit, lămureşte dilema!

“Un footage” realizat de amatori, aşa cum îi place să spună lui Nea Ion – pensionarul nostru favorit din Săcele – lămureşte o dilemă pornită pe internet în urma unei postari a site-ului Săceleanul.Ro.

În postarea respectivă, cam pe la începutul lunii mai, se observă cum o barcă se plimba agale pe Lacul de Acumulare Tărlung, într-o zonă de protecţie sanitară a apei pe care o beau, după ce este tratată – evident, mulţi săcel;eni şi mai mulţi braşoveni.

Atunci, oamenii s-au împărţit în două tabere … Unii au acuzat prezenţa bărcuţei pe lac, iar alţii au spus că este ambarcaţiunea pe care cei de la SGA (administratorii lacului) o folosesc pentru a preleva mostre de apă din lac şi pentru a face analizele apei.

O ultimă filmare ajunsă în posesia lui Nea Ion ar putea lămuri situaţia. În această filmare se vede cum ambarcaţiunea se pregătea de micul ei traseu pe lac încărcată cu …

Dar aici Nea Ion îi lasă pe săceleni să decidă … Erau specialişti şi angajaţi ai SGA în barcă … sau nu?

Era o plimbare de agrement sau era o activitate ştiinţifică acolo? 

PS: Pentru necunoscători, precizăm că dacă Nea Ion ar fi fost o persoană reală, era un om implicat civic, ironic şi cu simţul umorului.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia