Home / Actual / A fost sau nu a fost o plimbare pe lac? Nea Ion, săceleanul nostru favorit, lămureşte dilema!

A fost sau nu a fost o plimbare pe lac? Nea Ion, săceleanul nostru favorit, lămureşte dilema!

“Un footage” realizat de amatori, aşa cum îi place să spună lui Nea Ion – pensionarul nostru favorit din Săcele – lămureşte o dilemă pornită pe internet în urma unei postari a site-ului Săceleanul.Ro.

În postarea respectivă, cam pe la începutul lunii mai, se observă cum o barcă se plimba agale pe Lacul de Acumulare Tărlung, într-o zonă de protecţie sanitară a apei pe care o beau, după ce este tratată – evident, mulţi săcel;eni şi mai mulţi braşoveni.

Atunci, oamenii s-au împărţit în două tabere … Unii au acuzat prezenţa bărcuţei pe lac, iar alţii au spus că este ambarcaţiunea pe care cei de la SGA (administratorii lacului) o folosesc pentru a preleva mostre de apă din lac şi pentru a face analizele apei.

O ultimă filmare ajunsă în posesia lui Nea Ion ar putea lămuri situaţia. În această filmare se vede cum ambarcaţiunea se pregătea de micul ei traseu pe lac încărcată cu …

Dar aici Nea Ion îi lasă pe săceleni să decidă … Erau specialişti şi angajaţi ai SGA în barcă … sau nu?

Era o plimbare de agrement sau era o activitate ştiinţifică acolo? 

PS: Pentru necunoscători, precizăm că dacă Nea Ion ar fi fost o persoană reală, era un om implicat civic, ironic şi cu simţul umorului.

 

 

Farmacia Precizia