Home / Actual / Vrem camere, vrem monitorizare, vrem siguranţă în oraş!

Vrem camere, vrem monitorizare, vrem siguranţă în oraş!

Se întâmplă în Săcele, în 2015. Noaptea maşini cu numere de Bulgaria circulă cu farurile stinse pe străzile lăturalnice din oraşul nostru. Cetăţenii se plâng de condiţiile nesigure din autobuze sau de pe străzi. Locuitorii de la case din anumite zone sunt prizonierii propriilor locuinţe pe care trebuie să le păzească, neputând să plece o noapte de acasă fără a tremura de frica perspectivei de a fi călcaţi de hoţi.

În cartierul Electroprecizia viitorii infractori se “antrenează” distrugând flori şi arbuşti din parcuri şi din curţile blocurilor, iar pe email primim mesaje disperate de la locuitorii din Gârcini care se plâng că-s terorizaţi de cămătarii din zonă.

În tot acest timp, la nici 10 km depărtare de Săcele, într-un Braşov modern şi mult mai liniştit se porneşte sistemul integrat de securitate în zonele de risc din municipiu, după ce au fost instalate primele două sisteme de panică din cele 42 preconizate. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din Municipiul Braşov”.
Sistemul va asigura supravegherea permanentă a celor 29 de zone cu risc ridicat de infracţionalitate identificate la nivelul municipiului și interactivitatea cetăţenilor cu Poliţia Locală prin intermediul butoanelor de panică.

De 4 ani de zile cerem la ORICE întâlnire cu factorii de decizie săceleni ca în acest oraş să se instaleze camere în intersecţii şi să avem şi noi un centru de monitorizare, butoane de panică şi echipaje de intervenţie rapidă. Toţi cei cu care am discutat sunt de acord şi spun că şi ei îşi doresc aşa ceva. Şi cu toate acestea nu se întâmplă nimic!

Cineva trebuie să ne spună unde ne-am blocat!

Vrem camere, vrem monitorizare, vrem siguranţă în oraş! Cerem prea mult?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

5 comments

  1. DA, DA, si DA….Asta vrem ! Ne mai lipseste si iluminatul public cu leduri, autobuze electrice (ca astea de acuma emit cam multe toxine), covor rosu la intrare…
    BAI OAMENI BUNI ! Noi ne cacam in fundul curtii, nu avem canalizare si asfalt, la prima ploaie vin dealurile pe noi, si asta ne lipsea ???
    E frumos sa-ti bati joc de banii munciti de altii ???

  2. noi nu avem iluminat publi si vrem camere de supraveghere nu avem siguranta cetateanului de ce sa infiintat POLITIA LOCALA o adunatura de incompetenti care ne mananca bani nostri nu ii gasesti nici o data noaptea dar masinile le vezi in apropierea domicililor acestor incompetenti care se cred cei mai tari De ce Primaria nu da acesti bani adevaratei POLITI nationale care are cadre cat de cat mai competente si atunci pot pretinde mai multe

Leave a Reply