Home / Actual / Workshop Urboteca la Săcele

Workshop Urboteca la Săcele

Primăria Săcele este câștigătoarea concursului “Urboteca la tine în oraș”. În acest sens, echipa Urboteca, împreună cu autoritățile locale din Săcele vor realiza la sfârșitul lunii martie un workshop de două zile pentru elaborarea unei strategii de comunicare pentru proiectul “P.U.Z. Zona Centrală și Zonele Protejate ale Monumentelor Istorice”.

Pachetul oferit de Urboteca este destinat construirii unui context de comunicare mai bună între categoriile de actori urbani care contribuie la schimbările din Săcele fie cu puterea lor de decizie, fie cu puterea lor financiară, fie cu expertiza de utilizatori ai spațiilor, fie cu cunoștințele lor personale.

Ne dorim ca proiectul să fie începutul unei schimbări frumoase pentru comunitatea din Săcele, deoarece orașul este al oamenilor.
Cătălin Pricope – arhitect șef Primăria Săcele

URBOTECA FACILITEAZĂ COMUNICAREA ÎNTRE ACTORII URBANI

servicii_guvernareFiecare din cele trei categorii de actori urbani are, într-o măsură mai mică sau mai mare, posibilitatea de a lucra împreună cu profesioniști în planificare și proiectare urbană. Aceștia pot sfătui și pot reprezenta în spațiu interesele clientul lor, fie acesta din sectorul public sau privat, dar nu reușesc întotdeauna să își asume și un tip de asistență care ține de comunicarea cu celelalte categorii: fie că lucrează pentru autorități publice sau dezvoltatori imobiliari, arhitecții, urbaniștii, peisagiștii și inginerii nu prea agreează dezbaterile publice. Nu sunt cunoscute exemple de grupuri de inițiativă civică ce au angajat echipe de planificare și proiectare urbană pentru un PUZ (Plan Urbanistic Zonal) pentru cartierul lor. Echipa URBOTECA dorește să vină în sprijinul profesionștilor și al clienților acestora, pentru documente și documentații de urbanism care să fie suport al unei comunicări mai bune între actorii urbani.
Vom revenii cu detalii!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply