Home / Actual / Cum a fost la Târgul de Crăciun de la Săcele

Cum a fost la Târgul de Crăciun de la Săcele

În perioada 12-13 decembrie, a avut loc al şaselea Târg de Crăciun din Săcele, organizat de Asociaţia HMIK. Initiativa organizării acestui eveniment a aparut în 2010, primul târg a avut loc în curtea Bisericii Evanghelice din Turcheş, dupa care s-a mutat în parcarea de la Hotar (vizavi de staţia de autobuz), iar în ultimii 3 ani, devenind un eveniment tot mai mare, locaţia a rămas curtea de lângă Liceul Teoretic Zajzoni Rab István din Turcheş.

În cadrul târgului vizitatorii au avut parte de expoziţii meşteşugăreşti, au putut achiziţiona cadouri de Crăciun, dulciuri, turtă dulce, miere, kürtös kalács, iar la căsuţa cu specialităţi de iarnă s-au încălzit cu vin fiert, ceai, ciocolată caldă savurând şi prăjituri de casă. Organizatorii au amenajat mai multe standuri unde meşterii populari locali şi-au expus obiectele tradiţionale: lemn cioplit, ceramică pictată, pânzeturi brodate, costume tradiţionale, accesorii, picturi.

iesel craciunNu au lipsit nici ornamentele de crăciun, globuri pictate, figurine, coroniţe, lumânări, iar copiii şi nu numai ei, s-au bucurat şi de animalele aduse special pentru decorul “Ieslea din Bethleem”.

Şi anul acesta a avut loc concursul de – Cea mai bună palincă de casă din Şapte Sate – care fiind organizat pentru a doua oară, a avut un mare succes.

Cei care au vizitat târgul, au avut parte şi de un program artistic variat: spectacole de Crăciun oferite de elevii claselor I-VIII din liceele George Moroianu şi Zajzoni Rab István, grupul de colinde Prietenii cântăreţi al liceului George Moroianu, şi grupul de colinde din şcoala generală nr.5, tinerii din Tărlungeni şi Purcăreni au prezentat dansul tradiţional Borica, iar fanfara izabelladin Săcele şi acordeonistul Molnár Károly au încântat spectatorii cu muzică de crăciun.

Au avut loc şi concerte, printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat tineri artişti din Săcele, Lövenberger Orsolya şi Zsófia, Páll Beatrice, Pál Szilárd, formaţia Stoonerots, formaţia Bizmuth din liceul teoretic Áprily Lajos, Braşov, precum şi cântăreaţa Jakab Izabella, care a participat cu rezultate foarte bune la X Factor din Ungaria.

Chiar dacă a lipsit zăpada, spiritul Crăciunului s-a simţit pe toată perioada târgului, prin colindele de Crăciun, luminiţele colorate şi veselia oamenilor.

Organizatorii mulțumesc sponsorilor și primăriei municipiului Săcele pentru colaborare și sprjinul acordat în organizarea unui eveniment de succes!

dans

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply