Home / Actual / 3 medalii pentru sportivii CS Babarunca la Campionatul Sud Est European la Orientare în alergare

3 medalii pentru sportivii CS Babarunca la Campionatul Sud Est European la Orientare în alergare

CS Babarunca Săcele a avut 3 juniori în lotul național – Vlad Percec la U16 (cu toate că el este încă junior U14), Ioan Iacob și Iulia Stupu la U18.

După 4 zile de concurs, sportivii brașoveni au strâns 3 medalii: 2 medalii de aur – Ioan Iacob la Lungă Distanță și Iulia Stupu la Ștafetă și una de argint – Ioan Iacob la Ștafetă.

Pe lângă acestea se adaugă rezultatele bune la Medie Distanță, un loc 4 al Iuliei Stupu și două locuri 5 ale lui Ioan Iacob și Vlad Percec.

În același timp au avut loc și Campionatele Naționale la Orientare în alergare, la Sprint, Medie Distanță și Lungă Distanță. Juniorii de la CS Babarunca au strâns 12 medalii, din care 7 de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

Sportivii medaliați au fost: Sonia Stupu, Ana Tudorașcu (U12), Ana Brânduș (3 medalii de aur), Andreea Mazilu, Letitia Dragomir (U14) și Ioan Iacob, Iulia Stupu (U18).

La acestea s-au adaugat peste 20 medalii la probele Master, atât la Campionatele Sud Est Europene, cât și la Campionatele Naționale.

Săptămâna trecută s-a terminat cu succes cel mai mare eveniment de Orientare în alergare organizat în România în ultimii ani. Campionatul Sud-Est European de Orientare (SEEOC) s-a desfășurat în perioada 23-28 August 2022, cu centrul de concurs în orașul Victoria, având etape în localitățile Viștea, Drăguș, Sumerna și o etapă de sprint-urban, la Sibiu.

La S.E.E.O.C. au participat 11 țări, cu peste 200 de sportivi, dar împreună cu Grand Prix-ul României am avut la start aproape 700 de concurenți din peste 27 de țări, inclusiv din Noua-Zeelandă și Hong-Kong.

În program au fost incluse 3 etape individuale (sprint, medie distanță și lungă distanță) și ștafetă. Totul a decurs în condiții foarte bune, cu concursuri tehnice și curse palpitante.

Partenerul principal al Federatiei Române de Orientare a fost Club Sportiv „Chimia” Victoria, iar proiectul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Brașov și susținut de Ministerul Sportului și Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Alți parteneri au fost: Asociatia de Orientare Sud-Est Europeană, Ministerul Sportului, Romsilva, “Casa Zmeilor” – Ski Dragus, SKV Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor, Primăria Orașului Victoria și Primăriile Comunelor Drăguș, Viștea și Ucea.

La SEEOC România s-a clasat în fruntea clasamentului pe țări pentru prima oară după 20 de ani, câștigând nu mai puțin de 12 medalii de Aur, 14 Argint și 6 medalii de bronz.

Cele mai bune rezultate individuale aparțin sportivei Anghel Andra (Universitatea Craiova) și lui Zincă Ionuț (CS Unirea Alba Iulia), care au câștigat cursa elitei la Lungă Distanță, la Sprint Zincă a devenit vicecampion SEEOC, Anghel Andra a terminat a treia, respectiv a doua la Medie Distanță, iar la Ștafetă ambii au obținut medaliile de argint. 

Președintele Federației Române de Orientare, domnul Patraș Ionuț a declarat, după SEEOC: A fost cea mai mare provocare de când sunt implicat în Federație. A fost o experiență cu multe bune și dar și cu unele lucruri mai puțin bune, dar important e că acestea din urmă nu i-au influențat pe participanți. Mulțumesc tuturor care au pus umărul la treabă, în arene s-au văzut poate 20 de oameni, dar de fapt au fost cam 100 de suflete, care și-au dedicat multe zile și nopți reușitei evenimentului. Mulțumiri partenerilor și mulțumiri speciale lui Todor Pedev – controlor IOF din Bulgaria, pentru o comunicare foarte bună, răbdare și limpezime!

Rezultatele oficiale și galerii foto găsiți pe www.seeoc2022.ro, iar o multitudine de fotografii pe pagina evenimentului https://www.facebook.com/2022seeoc/.

Anul viitor, 2023, România va găzdui o nouă competiție importantă la nivel de juniori și anume Campionatul Mondial de Juniori, la Baia Mare, prin toate aceste competiții sperând să facem cât mai popular și în România acest sport fascinant care poate fi practicat de absolut toate vârstele. Detalii despre competiția de la Baia mare găsiți pe https://www.jwoc2023.ro/ .

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia