Home / Actual / 165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu

165 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu

Astăzi, 15 ianuarie 2015, de Ziua culturii, peste 150 de săceleni l-au omagiat pe poetul nepereche Mihai Eminescu, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la naşterea luceafarului poeziei româneşti! Au depus coroane de flori la bustul poetului din cartierul Electroprecizia, reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Săcele, ai Liceului Teoretic “George Moroianu”, ai Liceului Tehnologic “Victor Jinga” şi ai Asociaţiei Culturale Astra – Despărţământul “Fraţii Popeea” Săcele”.  Au urmat scurte alocuţiuni din partea primarului oraşului Săcele, Radu Florea Nistor şi Liviu Darjan – Asociaţia Astra care au evocat aspecte din opera şi personalitatea lui Mihai Eminescu!

La eveniment au participat elevi ai Liceului Teoretic “George Moroianu”, ai Liceului Tehnologic “Victor Jinga” din Săcele, precum şi ai Şcolii Generale Nr 4 din Electroprecizia!

Update ştire: La eveniment au participat şi reprezentanţi ai Asociaţiei Cultural-Sportive Izvorul din Săcele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

4 comments

  1. Au participat si membrii Asociatiei cultural-sportive Izvorul! Este drept, ei nu s-au asezat in primele randuri.

    • Am modificat informatia! Din pacate, in conditiile in care nimeni nu ne ofera informatii complete despre data, ora, participanti si program, suntem nevoiti sa postam astfel de stiri, uneori incomplete. O facem fara intentie si ne cerem scuze pentru cei ce au participat si nu au fost mentionati! Suntem siguri ca au venit din dragoste pentru Eminescu si pentru cultura romana!

  2. Intreaga manifestare a fost pregatita si coordonata de prof. Viorel Nicolau de la Liceul Teoretic "G.Moroianu",care a evocat aspecte legate de traducerile poeziilor lui Eminescu .

Leave a Reply