Home / Actual / 147 de arbori afectați vor fi exploatați în zona Poiana Angelescu – Valea Largă

147 de arbori afectați vor fi exploatați în zona Poiana Angelescu – Valea Largă

Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Săcele anunță că din data de 10 iunie va începe recoltarea copacilor doborâți de vânt și a celor uscați din zona Poiana Angelescu – Valea Largă.

Ca urmare a vânturilor puternice din perioada februarie – martie 2020, precum și a agenților fitopatogeni (ciuperci și insecte), în zona Poiana Angelescu- Valea Largă au apărut copaci rupți de vânt și arbori uscați pe picior.

Au fost marcați un număr de 147 de arbori afectați (molid, pin silvestru, pin negru), care însumează un volum de 544 mc de masă lemnoasă.

Arborii afectați au fost verificați pe teren de reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov în data de 30 aprilie 2020, care au avizat favorabil extragerea acestora.

Activitățile de evacuare se vor derula începând cu data de 10 iunie, iar transportul materialului lemnos rezultat se va efectua pe drumul forestier ”Poiana Angelescu – Valea Largă”.

Pe această cale, RPLP Săcele face un apel la cetățenii care fac drumeții în zonă să manifeste atenție sporită și să evite perimetrele în care acționează utilajele forestiere pentru a preveni apariția unor accidente.

În campania de împăduriri din această primăvară în zona Poiana Angelescu – Valea Largă au fost plantați un număr de 1800 de puieți forestieri, 95% molid – 5% pin silvestru.

 

Scutiri și facilități pentru firmele din Săcele afectate de COVID-19?

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia