Home / Actual / Vrăjelile lui Popa Virgil! CSM – Clubul Sportiv Municipal Săcele, o promisiune mincinoasă încă din 2018

Vrăjelile lui Popa Virgil! CSM – Clubul Sportiv Municipal Săcele, o promisiune mincinoasă încă din 2018

”Primăria Municipiului Săcele va înființa un club sportiv pe care îl va finanța din fonduri proprii. Asociația sportivă se va numi CSM Precizia Săcele și printre secțiile care vor fi finanțate se numără cele de fotbal, handbal, baschet și chiar box”, cam așa suna în linii mari declarația lui Popa Virgil din februarie 2018.(foto dreapta)

Mai mult decât atât, primarul municipiului declara că ”În două-trei luni va fi înființat acest club” (detalii AICI!)

Aproape 4 ani mai târziu și această declarație se dovedește a fi o mare minciună.

CSM Săcele nu a fost înființat niciodată, iar sportul săcelean se zbate între dorință și subfinantare, singurele entități ce funcționează bazându-se aproape exclusiv pe mărinimia unor sponsori și pe efortul pasionaților.

Fotbalul, principalul pilon a ceea ce se propunea a fi CSM Săcele, a dispărut din nou de pe harta sportivă a municipiului nostru, după ce în 2020 primăria a oprit finanțarea proiectelor din fonduri locale, pe motiv de pandemie și economie la buget.

Echipa de seniori a FC Precizia Sacele și-a incheiat ulterior activitatea, iar informatiile din interior ar face deliciul conducerii AJF Brașov, dar si a altor organe abilitate (daca acestea ar fi interesate de cum s-a cheltuit acolo banul public).

Din păcate, cu toate eforturile și bunăvoința proprietarului asociației sportive, a mărcii și a bazei sportive, FC Precizia Săcele a fost mereu pentru anumite persoane un vehicul electoral.

Să vorbim despre acesta echipă, fără a discuta și despre implicarea managerială în club a celor din PSD sau a apropiaților lor ar fi o greșeală.

Dacă reînvierea clubului de acum 8 ani de zile (în iulie 2013), i-a avut în prim plan pe Andrea Adamo, Bogdan Sănduleac și un grup de tineri entuziaști și iubitori de fotbal, ulterior conducerea a fost preluată de un grup apropiat de PSD și din acel moment lucrurile au intrat în sfera politică.

Clubul a fost condus direct sau indirect de personaje pe care le cunoașteți: Virgil Popa (actual primar), Sorin Gâdea (fost viceprimar PSD, actual administrator public), Auraș Bărbuță (cel care se alinta ca fiind ‘cel mai bun manager de club din Liga a IV-a’, apropiat al primarului PSD), dar și Lungu Dragoș (un alt autotintitulat manager al clubului, vicepreședinte al PSD Săcele, angajat al … da, ați ghicit … Primăriei Săcele).

Finalitatea acestui management de tristă amintire este dispariția încă o dată a echipei fanion a municipiului nostru.

Rugby-ul, un sport iubit de multi săceleni, se zbate între subfinanțare și încercarea unor oameni inimoși de a ține în viață această pasiune.

Numărul redus de copiii ce practică acest sport, imposibilitatea de a-i motiva pe aceștia financiar sau dificultatea de a susține echipe în diverse categorii de vârstă sunt doar câteva dintre provocările cu care cei ce iubesc rugby-ul se confrunta an de an. 

Mai mult decât atât, lipsa unei baze sportive aflată în patrimoniul public, îi determină pe rugby-iștii săceleni să joace anumite meciuri din campionat în Brașov, pe terenul din Noua.

Box-ul menționat în anunțul din 2018 și menționarea numelui lui Feri Vaștag este o fantasmagorie a lui Popa Virgil, cel ce nu este în stare să pună umărul serios la susținerea actualilor sportivi din Săcele, indiferent de numele acestora și de disciplina în care ei activează.

Baschetul din Săcele a cunoscut un reviriment odată cu apariția ACSM Viitorul Săcele, o inițiativă privată susținută puternic (cu muncă și bani) de fostul consilier local Dan Onacă.

La nivelul anului 2014, ACSM Viitorul era cea mai nouă apariţie în domeniul sportiv şi de tineret din Săcele, asociaţia fiind specializată în iniţierea, pregătirea şi antrenarea copiilor în sport în general, în baschet în particular.

Lucrurile au mers bine o perioadă, însă și aici au aparut dificultățile de ordin material și activitatea s-a oprit.

Cam aceasta este pe scurt povestea (ne)înfințării CSM Precizia Săcele, un club de care suflarea sportivă are nevoie, dar numai dacă el este construit pe baze solide de către oameni ce nu gândesc în termeni electorali, ci își propun cu sinceritate să construiască ceva pentru viitor.

Acest material este un editorial

Eternul monopol! De la 1 ianuarie 2022, se scumpește salubritatea la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia