Home / Actual / (Video) Urmașii mocanilor săceleni prezenți în județul Tulcea la Festivalul Internațional multietnic al păstoritului

(Video) Urmașii mocanilor săceleni prezenți în județul Tulcea la Festivalul Internațional multietnic al păstoritului

“Festivalul Internațional multietnic al păstoritului” este un eveniment ce se desfăşoară anul acesta în perioada 10-14 mai în satul Sarighiol de Deal, comuna Beidaud, în organizarea Asociației Culturale Aromâne  „Dor”  din Sarighiol de Deal, sub patronajul Consiliului Județean Tulcea, în calitate de principal finanțator, cu sprijinul deosebit al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Municipiul Săcele este reprezentat de ansamblul „Astra”, ce va urca pe scena din Tulcea și va prezenta momente artistice folclorice. 

Publicul din municipiul Tulcea se va putea bucura de frumusețea dansurilor folclorice prezentate în cadrul festivalului, pe scena Sălii Mari a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea urmând a evolua ansamblurile „Flori de măr”, din Curtișoara, Olt,  ansamblul cu specific bulgăresc „Bosilce”, din Târgoviște, Dâmbovița, ansamblul „Plaiurile Dumbrăviței”, din Dumbrăvița, Brașov, ansamblul „Astra”, din Săcele, Brașov și ansamblul „Hodăceanca”, din Hodac, Mureș.

Participarea ansamblului “ASTRA” la acest festival este sprijintă financiar de Primăria Municipiului Săcele și de Consiliul Local al Municipiului Săcele.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia