Home / Actual / (VIDEO) Oribil! Lupte ilegale de câini organizate la Săcele! Polițiștii au intrat pe fir și au deschis 2 dosare penale

(VIDEO) Oribil! Lupte ilegale de câini organizate la Săcele! Polițiștii au intrat pe fir și au deschis 2 dosare penale

Duminică, polițiștii din cadrul Poliței Municipiului Săcele au pornit o anchetă după ce au primit informații despre mai multe persoane din localitate care au organizat o luptă ilegală între două exemplare canine.

Investigațiile efectuate de polițiști au stabilit că, la data de 29 februarie a.c., în jurul orei 15.30, pe o stradă din municipiul Săcele a fost organizată o luptă între două exemplare canine, care erau însoțite și încurajate să se angajeze în luptă de către proprietarii lor.

După identificarea persoanelor care au organizat și și-au implicat câinii în lupta ilegală, respectiv doi bărbați din municipiul Săcele, polițiștii au dispus, după administrarea probatoriului, măsura reținerii și introducerii acestora în Centru de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J., pentru o perioadă de 24 de ore.

sursa video stirileprotv.ro

În ceea ce privește exemplarele canine implicate în lupta de către cei doi bărbați, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au emis ordine de plasare a acestora într-un adăpost canin și, la acest moment, beneficiază de îngrijire specifică.

În cauză, cercetările sunt continuate în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de ”organizarea de lupte între câini și participarea cu câini la astfel de lupte”.

Polițiștii au organizat și o acțiune pe raza municipiului Săcele care a avut ca scop verificarea respectării normelor legale privind regimul de deținere a câinilor periculoși și agresivi, context în care au constatat mai multe încălcări ale prevederilor legale din domeniul protecției animalelor, pentru care au aplicat 11 sancțiuni contravenționale, cu valoare aproximativă de 9500 lei.

Au fost identificate și două exemplare canine care prezentau urechile cupate, motiv pentru care polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov s-au sesizat din oficiu și au deschis două dosare penale în care investighează infracțiunile constatate, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia