Home / Actual / Update: 3 dintre cei 4 săceleni cercetați pentru camătă, șantaj și înșelăciune au fost arestați

Update: 3 dintre cei 4 săceleni cercetați pentru camătă, șantaj și înșelăciune au fost arestați

La data de 13 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brașov,  sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, au pus în executare 13 mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Săcele, județul Brașov, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de camătă, șantaj și înșelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2017 – 2019 persoanele bănuite au împrumutat, ca îndeletnicire, sume de bani cu dobândă, iar pentru recuperarea sumelor de bani datorate cu titlu de dobândă, au exercitat acte de violență asupra persoanelor vătămate.

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate sume de bani în lei și valută, precum și diverse înscrisuri care prezintă interes pentru soluționarea cauzei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au pus în aplicare patru mandate de aducere pentru persoane suspecte de savârșirea infracțiunilor cercetate, iar în urma probatoriului administrat, au reținut, pentru 24 ore, o femeie în vârstă de 32 ani și doi bărbați cu vârste de 28 ani, respectiv 37 ani, toți cu domiciliul în municipiul Săcele.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, iar la data de 14 august a.c., Judecătoria Brașov a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Săcele, Poliția Stațiunii Poiana Brașov, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Criminalistic, Serviciului Rutier Brașov, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, beneficiind de suport tehnic din partea Direcției Operațiuni Speciale.

Bărbat fără carnet de conducere, prins șofând în Precizia

Guvernul modifică prevederile Codului Rutier pentru a preveni ”live-ul la volan”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia