Home / Actual / Un senator anunță o acțiune în contencios administrativ împotriva primarului Popa Virgil și a Primăriei Săcele. Cauza? Lucrările proaste și fără autorizație

Un senator anunță o acțiune în contencios administrativ împotriva primarului Popa Virgil și a Primăriei Săcele. Cauza? Lucrările proaste și fără autorizație

”Cetățenii Municipiului Săcele merită o administrație locală corectă și axată pe rezolvarea problemelor existente. Din păcate, în actuala administrație, găsim deseori cumetrii și lipsă de profesionalism în numeroase planuri.

Colegii din USR PLUS Săcele, alături de comunitatea Un altfel de Săcele, au efectuat mai multe acțiuni de ecologizare a Râului Tărlung în decursul acestui an, adunând tone de deșeuri și curățând în repetate rânduri albia apei.

Între timp, aflăm că Primăria Municipiului Săcele a contractat firma vicepreședintelui PSD Tineret Brașov pentru ecologizarea unui pârâu, afluent al râului Tărlung, atribuind direct un contract în valoare de 63.730 de lei. Râurile pline cu deșeuri trec, cumetriile pesediste rămân.

Problemele nu se opresc aici. Mai mult, pe zi ce trece se înmulțesc. Pe strada Morii din Săcele, între numerele 5 și 53, au fost efectuate lucrări de asfaltare a carosabilului, de reparații trotuare și căi de acces: doar că de mântuială și – atenție! – FĂRĂ AUTORIZAȚIE!

Președintele USRPLUS Săcele, Andrei Patrascu, a solicitat în repetate rânduri Primăriei Săcele să îi pună la dispoziție contractul pentru efectuarea acestor lucrări, încheiat cu Fincodrum S.A (societate în insolvență), însă primăria refuză acest lucru, invocând o clauză de confidențialitate introdusă în contract de aceștia. Clauză de confidențialitate pe bani publici!

A fost sesizat și Inspectoratul de Stat în Construcții în această speță, de la care răspunsul a venit prompt: lucrările se execută în baza unui contract, fără a avea la bază o autorizație de construire. ICS a dispus măsuri legale pentru neconformitățile constatate, măsuri pe care primăria – din nou – refuză să le facă publice.

USR Săcele și săcelenii vor avea tot sprijinul meu în lupta pentru un oraș curat și dezvoltat, în care administrația locală lucrează în folosul cetățenilor transparent și eficient.

Îi voi sprijini pe colegii mei pentru a acționa în contencios administrativ împotriva primarului și Primăriei Săcele, pentru a obține contractul de lucrări, pentru a face lumină în această speță”, conform postare Irineu Darau

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia