Home / Actual / Tiroliana 7 Scări a fost redeschisă! Dacă totul era conform legii, cine platește pentru acest abuz?

Tiroliana 7 Scări a fost redeschisă! Dacă totul era conform legii, cine platește pentru acest abuz?

Am spus-o mereu şi noi aici, şi alţii mai înţelepţi, că adevărul are prostul obicei de a ieşi mereu la iveală.

Iată că şi cazul închiderii fără temei a Tirolianei 7 Scări intră într-o fază în care adevărul nu mai poate fi ascuns sub declaraţii mincinoase, abuzuri în funcţie sau răzbunări politice ale PSD-ului!

Abuzul de putere = un delict săvârșit de cineva prin depășirea atribuțiilor sale.

Închiderea tirolianei s-a produs prin decizia Consiliului de Administraţie nr. 10 din 4 septembrie 2018, dar autorul moral este primarul Virgil Popa. 

Într-un articol apărut în oficiosul de partid al PSD de la Săcele, primarul Virgil Popa este deconspirat, prin laudele slugilor sale, că a fost cel care a intervenit de urgenţă pentru a determina Consiliul de Administrație al RPLP Săcele să închidă tiroliana. Iată mai jos acest articol!

Expresia folosită de pesedişti este clară: “La intervenţia Primarului … “

Motivul a fost lipsa avizelor ISCIR şi grija faţă de siguranţa turiştilor, deşi aici nu au existat incidente de niciun fel de la deschidere şi până în prezent.

Miza reală, spun gurile rele, a fost şi este mazilirea conducerii Regiei Publice a Pădurilor Săcele şi intrarea acesteia în sfera de influenţă a PSD-ului. 

De altfel, pe surse, exista informația că şedința de Consiliu de Administraţie din 4 septembrie în care s-a luat decizia închiderii a avut loc când directorul Regiei era plecat în concediu.

ISCIR spunea încă din 2010 că nu este nevoie de aviz 

Încă din faza de proiectare a tirolienei din zona 7 Scări, printr-un schimb de notificări cu autorităţile competente (ISCIR) acestea îşi declinau competenţa.

De fapt, răspunsul primit atunci şi acum, în 2018 este CLAR!

“Echipamentul de tip tiroliană nu face obiectul prescripţiei tehnice PT R19-2022, prin urmare acesta nu necesită autorizaţie de funcţionare de la ISCIR”

Primarul Virgil Popa se spală pe mâini ca Pillat din Pont şi dezminte că el este cel ce a determinat închiderea Tirolianei.

Probabil realizând că a greşit şi că toata manevra s-a întors împotriva sa, Virgil Popa se regrupează rapid, la nici o săptămână de la închiderea tirolianei din 5 septembrie.

Chestionat de  opoziţie, prin vocea consilierului Ciprian Sterpu, şi suspectat de cunoscătorii legislaţiei de un abuz în funcţie, primarul răspunde prin vocea subalternilor săi în aceeaşi publicaţie online a PSD Săcele unde se spune ca “NU primarul a suspendat activitatea tirolianei, ci Consiliul de Administraţie”.

Intervenţia directă şi personală din sedinţa Consiliului de Administraţie şi auto-lauda că el a determinat personal închiderea sunt ascunse acum printr-o încercare de manipulare a informaţiei.

Cine plăteşte prejudiciul?

Primarul Virgil Popa era foarte virulent la începutul lunii septembrie când credea că închiderea tirolianei este marea lovitură în lupta cu conducerea Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele.

Realitatea ne prezintă un primar care ignoră performanţele economice şi beneficiile turistice ale zonei şi despre care şi presa judeţeană spune că preferă războaiele politice, în locul reuşitelor administrative. 

Canionul Șapte Scări aduce 10% din venituri regiei locale a pădurilor venituri de 1,1 milioane de lei în condițiile în care anul trecut s-au înregistrat 65.000 de plătitori de bilete, în timp ce anul acesta s-au înregistrat deja 67.500 de plătitori de bilete.

Aşa cum scrie şi în procesul verbal al unei şedinţe de Consiliu Local, vinovaţii să plătească prejudiciul acestei închideri inutile! Da, dle primar?

(pamflet) Nea Ion crede că sub conducerea actuală Săcelele devine invidia tâlharilor de pretutindeni!

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia