Home / Actual / Temă importantă cu participare săceleană la Conferința As-Prim Brasov: 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒐𝒏𝒄𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒄𝒂̆

Temă importantă cu participare săceleană la Conferința As-Prim Brasov: 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒐𝒏𝒄𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒄𝒂̆

Spitalul Municipal Săcele a participat la Conferința As-Prim Brașov, cel mai așteptat eveniment de la poalele Tâmpei dedicat profesioniștilor din domeniul medical.

Tema din acest an a fost una de interes major pentru sănătatea populației și anume 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒂 𝒐𝒏𝒄𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒄𝒂̆ .

În România, numărul de cazuri noi de cancer este de peste 95.000, conform raportului GLOBOCAN 2020 (sursă: European Cancer Information System), cu o predominanță a cancerului colorectal, pulmonar, al sânului, prostatei și al vezicii urinare.

În cadrul evenimentului, reprezentanții unității medicale săcelene au discutat despre 2 subiecte importante.

Primul a fost cel legat de „𝑴𝒂𝒏𝒂𝒈𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍 𝒑𝒂𝒄𝒊𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒐𝒏𝒄𝒐𝒍𝒐𝒈𝒊𝒄 – 𝒊𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒏𝒕̦𝒂 𝒂𝒃𝒐𝒓𝒅𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒎𝒖𝒍𝒕𝒊𝒅𝒊𝒔𝒄𝒊𝒑𝒍𝒊𝒏𝒂𝒓𝒆” – Dr. Teodora Domșa/ Dr. Alexandra Amalia Șerb, medici specialisti anatomie patologică/ Dr. Ionuț Poinăreanu, medic primar anatomie patologica – Perspectiva anatomo-patologului;

Cel de-al doilea panel a fost cel ce a dezbatut „𝑴𝒐𝒅𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒑𝒓𝒂𝒄𝒕𝒊𝒄𝒂̆ 𝒊̂𝒏 𝒊𝒎𝒑𝒍𝒆𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒆𝒊” – Șef. Lucr. Dr. Med. Ionuț Poinăreanu.

Conferința As-Prim Brașov a avut loc în perioada 7-9 decembrie 2023 și a fost organizată de către Asociația Medicilor de Familia Brașov, prin Andrea Neculau, în parteneriat cu Universitatea TRANSILVANIA din Brasov, prin Facultatea de Medicină. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Universității Transilvania Brașov.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia