Home / Actual / V-ați făcut contract de salubrizare? Din 2019 apare Taxa Specială de Salubritate. Aceasta va fi plătită de persoanele fizice din Săcele ce nu au contract de salubrizare

V-ați făcut contract de salubrizare? Din 2019 apare Taxa Specială de Salubritate. Aceasta va fi plătită de persoanele fizice din Săcele ce nu au contract de salubrizare

Pentru că autoritățile administraţiei publice locale pot institui taxe speciale în cazul prestaţiilor de care beneficiază producătorii de deşeuri fără contract de prestare a serviciului de salubrizare, la Săcele va apărea şi Taxa Specială de Salubritate.

Aceasta se va aplica începând cu 1 ianuarie 2019 si va fi plătită de persoanele fizice din Săcele ce nu au contract de salubrizare.

Cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii persoane fizice din municipiul Săcele, care nu au încheiat contract de prestări servicii cu operatorul de salubrizare pană la data de 31 decembrie 2018, este de 10 lei/persoană/lună dintr-o unitate locativă.

Astfel, pentru o familie de 4 persoane, taxa va fi de 40 de lei pe lună, deci de 480 lei pe an.

Persoanele fizice sunt obligate la plata acestei taxe în funcţie de numărul de persoane din fiecare familie, respectiv numărul locatarilor existenţi la adresa în cauză (membri de familie, rude, chiriaşi, flotanţi, etc).

Taxa specială de salubrizare se poate achita in numerar la ghiseele serviciului Impozite si Taxe a Municipiului Sacele sau prin Mandate postale – Datele codurilor IBAN ale conturilor de Trezorerie se găsesc pe site-ul institutiei.

Pentru anul 2019, taxa specială de salubrizare se plătește integral anticipat sau în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia