Home / Actual / (Tărlungeni) Caravana de screening a celor de la DSP Brașov ajunge pe 16 iunie la Căminul Cultural

(Tărlungeni) Caravana de screening a celor de la DSP Brașov ajunge pe 16 iunie la Căminul Cultural

Sub motto-ul ”Un test de 5 minute pentru 5 ani de liniște”, Caravana de screening ajunge și la Tărlungeni,  la Căminul Cultural din localitate pe 16 iunie 2023, între orele 12.00-19.00.

La caravana mobilă pentru screeningul cancerului de col uterin, femeile cu vârsta între 24-64 de ani sunt aşteptate să participe la screeningul cancerului de col uterin, prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV.

Femeile care se prezintă la caravană pentru testare sunt rugate să aibă la ele cartea de identitate.

În stadii incipiente, cancerul de col uterin NU prezintă simptome. Descoperit la timp, cancerul de col uterin poate fi tratat şi vindecat cu succes, ceea ce face testarea Babeş Papanicolaou şi HPV cu atât mai importante pentru sănătatea femeilor.

În fiecare an, peste 4000 de românce sunt diagnosticate cu cancer de col uterin.

Această testare este o procedură necesară din punct de vedere medical, care ajută la depistarea şi diagnosticarea din timp a cancerului de col uterin. Descoperit la timp şi tratat corect, cancerul de col uterin poate fi vindecat.

Screening-ul poate detecta anumite tipuri de cancer într-un stadiu incipient, când tratamentul este mai efficient.

Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate.

Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia