Home / Tărlungeni / (Tărlungeni) Actiune ampla a politistilor pe linie rutieră. Ce au găsit aceștia?

(Tărlungeni) Actiune ampla a politistilor pe linie rutieră. Ce au găsit aceștia?

La data de 03 august 2022, în intervalul orar 20.30 – 22.00, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe raza localității Tărlungeni din județul Brașov, ce a avut ca scop depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule, care se află sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, verificarea respectării regimului legal de viteză, precum și asigurarea unui climat optim de siguranță rutieră.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de 1.450 lei, fiind reținute permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii brașoveni au constatat 2 infracțiuni la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335alin. (1) și alin. (3) din Codul Penal, după cum urmează:

În jurul orei 21.15, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, o tânără, în vârstă de 19 ani, care conducea un autovehicul pe strada Izvorului din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, iar în calitate de pasager, pe locul din dreapta față, se afla mama acesteia.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat spre a fi condus pe drumurile publice de către mama sa.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Modernizarea nodului rutier Pod Dârste promisă în 2012, 2014, 2016, 2020 și reluată în 2022 – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia