Home / Actual / Și salvamontiști din Săcele au participat recuperarea extrem de dificilă a cadavrele celor trei turiști din munții Făgăraș

Și salvamontiști din Săcele au participat recuperarea extrem de dificilă a cadavrele celor trei turiști din munții Făgăraș

Cadavrele celor trei turiști care și-au pierdut viața, zilele trecute, în munții Făgăraș, au fost recuperate, în urmă în cursul zilei de miercuri, 11 aprilie.

La operațiunile de căutare, care au început încă de dimineață, au luat parte nouă salvatori montani și patru jandarmi.

Pe pagina personala de Facebook, directorul Consiliului Judetean Brasov, Mihai Pascu a vorbit despre eforturile acestora:

“A fost o zi lungă dar totul s-a terminat cu bine. După 12 ore de muncă am recuperat victimele din masivul Făgăraș.

Mulțumesc întregii echipe: salvamontistii noștri de la Victoria, Săcele și Zarnesti, prietenilor salvamontisti din Sibiu condusi de Adi David, jandarmilor montani condusi de Călina Boriceanu și mai ales piloților IGAV ( să nu uităm de trolistul wireless, prietenii stiu de ce) și colegilor de la ISU Brașov.

Fără această echipă mixtă formată din oameni adevărați nu as fi putut realiza nimic. Respect!”

Pentru recuperarea cadavrelor a fost utilizat un elicopter de mici dimensiuni. 

Trupurile neînsuflețite au fost preluate de Medicina Legală. Cele trei cadavre au fost găsite în Masivul Făgăraș, la o altitudine de 2.000 de metri, în zona Cheia Bândei.

Recuperarea lor a fost extrem de dificilă, din cauza condiţiilor grele şi a riscului de avalanşă.

sursa text: BrasovTV.com

ATENȚIE! Vremea călduroasă duce la reapariția viperelor la Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia