Home / Actual / Informații utile de la Serviciul de impozite si taxe locale din cadrul Primăriei Municipiului Sacele

Informații utile de la Serviciul de impozite si taxe locale din cadrul Primăriei Municipiului Sacele

Serviciul de impozite si taxe locale din cadrul Primăriei Municipiului Sacele pune la dispoziţia contribuabililor o paletă largă de servicii menite să limiteze timpul pe care trebuie să-l acorde in vederea achitării impozitelor şi taxelor locale datorate bugetului local al municipiului:

  1. plata prin numerar;
  2. plata prin OP sau prin mandat poştal;
  3. plata electronică prin POS.

Plata cu numerar direct la ghişeu

 Direct la ghişeu, cu numerar. Această modalitate de plată este foarte rapidă, simplă şi recomandată celor care dintr-un motiv sau altul au acumulat restante.
In cazul platiilor in numerar va rugam sa verificati programul de lucru ale casieriilor.

Plata cu Ordin de plata sau Mandat postal

 Plata cu ordin de plată, mandat poştal este o plată recomandată persoanelor care s-au informat in prealabil, la sediul nostru in legătură cu

datele necesare efectuării plăţii .

Pentru persoanele care doresc să efectueze plăţi prin ordin de plata sau mandat poştal, este necesar ca acestea sa detina datele de identificare ale rolului fiscal şi ale contului de Trezorerie, precum şi codul IBAN. Aceste date se pot obţine telefonic sau prin consultarea paginii electronice, fără a fi obligatorie vizita la sediul nostru.

Pentru desfăşurarea in bune condiţii a plăţii, respectiv pentru evitarea acumulării unor majorări de intarziere nedorite, contribuabilii trebuie să plătească sumele datorate cu cateva zile inainte de termenele legale de plată.

Plata electronică prin POS

O modalitate modernă de plată este plata folosind cardul de debit sau credit. POS-urile au apărut iniţial şi s-au dezvoltat prin necesitatea securizării tranzacţiilor,comerciale.
Un contribuabil care doreşte să achite o sumă de bani pentru bugetul local, folosind cardul bancar la sediul Serviciului de impozite si taxe locale, va prezenta la ghişeu pe langa actul de identitate, necesar identificării in baza de date şi cardul cu care doreşte să plătească sumele datorate.

Operatorul îi comunică sumele datorate, contribuabilul avand posibilitatea de alegere a unei categorii de sumă (exemplu Impozitul pe clădiri), precum şi suma pe care doreşte să o plătească. În momentul în care contribuabilul este de acord in privinţa sumei totale, operatorul iniţiază tranzacţia cu banca. Pe parcursul tranzacţiei operatorul va inmana contribuabilului o tastatură pe care trebuie tastat codul personal de identificare (PIN ). Dacă introducerea acestui cod nu se poate face in condiţii de confidenţialitate, contribuabilul poate amana tranzacţia pană la îndeplinirea acestei conditii.

In momentul in care banca declară tranzacţia reusită aparatul POS emite o chitanţă in dublu exemplar, care trebuie semnată pe ambele exemplare de plătitor. In paralel contribuabilul va primi o notă care confirmă efectuarea plăţii.

Ghiseul.ro

 Acest serviciu va permite plata online a amenzilor prin site-ul www.ghiseul.ro, operat de catre Centrul National pentru Managementul Societatii Informationale,  fara a fi necesare date de acces (utilizator și parolă).

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia