Home / Actual / Se deschide proiectul “Pentru noi contează educaţia şi mediul în care trăim” la Săcele

Se deschide proiectul “Pentru noi contează educaţia şi mediul în care trăim” la Săcele

Proiectul educaţional “Pentru noi contează educaţia şi mediul în care trăim” este iniţiat de “Asociaţia Părinţilor” a Liceului Teoretic “George Moroianu” Săcele în parteneriat direct cu Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Brădet”, Şcoala Gimnazială Nr. 5, Săcele şi Liceul Teoretic “George Moroianu”, Săcele.

Acest proiect este fără finanţare din fonduri publice, structurale sau europene şi se poate desfăşura doar cu sprijinul celor care doresc să contribuie, atât cât pot şi cum pot, la dezvoltarea a 15 adolescenţi din clasele VI-VII, cu preponderenţă de etnie rromă. Mai exact, proiectul se poate desfăşura până în iulie 2016 doar prin donaţiile persoanelor fizice şi private.

florian feketeManagerul de proiect, Fekete Florian (foto dreapta), spune:

Suntem conştienţi de faptul ca influenţele asupra unui adolescent sunt enorme şi nu ne dorim să-l schimbăm. Noi doar ne propunem ca prin activităţile desfăşurate în proiect, în clasă şi în afara clasei, să îl punem pe elev în miezul întâmplărilor, să ia contact direct cu adevărata realitate şi astfel, considerăm că o să se producă modificări sensibile în fiecare elev.

Activitățile lunare din proiect presupun o întalnire ce constă într-o de consiliere și orientare și, o activitate educativ-culturală și de relaxare în județul Brașov.

Grupul ţintă al proiectului este următorul: 4 elevi aparţin Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Brădet”, Săcele, 6 elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 5 din Săcele şi 5 elevi ai Liceului Teoretic “George Moroianu”.

Sâmbătă, în data de 12.12.2015, la ora 14.30, în sala festivă a Centrului de Zi pentru Copii Aflaţi în Situaţii de Risc, o sa aibă loc evenimentul de deschidere a proiectului, unde sunt invitaţi toţi săcelenii şi nu numai aceştia, care doresc să doneze bani pentru realizarea activităţilor propuse în proiect şi totodată alimente, obiecte de uz zilnic şi de mobilier pentru 2-3 familii foarte sărace din cartierul Gârcini.

 

 

 

Leave a Reply