Home / Actual / Şcoala Gimnazială Nr. 4 “Fraţii Popeea” a finalizat cu succes un proiect internațional

Şcoala Gimnazială Nr. 4 “Fraţii Popeea” a finalizat cu succes un proiect internațional

Proiectul ERASMUS+, “Competenţe pentru Incluziune şi Internaţionalizare”, desfăşurat de Şcoala Gimnazială Nr. 4 “Fraţii Popeea” în perioada 01.06.2019-31.05.2020, s-a finalizat cu succes.

Din fericire, proiectul nostru a fost afectat în mică măsură de pandemia COVID-19 astfel încât, ultima mobilitate s-a încheiat la începutul lunii martie 2020, înainte de intrarea în Starea de Urgenţă şi închiderea graniţelor.

Astfel, în cadrul proiectului au participat 11 cadre didactice la cursuri de formare internaţionale în Cipru şi Spania după cum urmează :

1) Educaţia interculturală – Răspunsul la diversitatea din clasă, Limassol (octombrie, 2019)

2) A face faţă problemelor de comportament din clasă- lipsa de disciplină, rasismul sau bullying-ul, Limassol (octombrie, 2019)

3) Părinţi şi profesori: construirea unor punţi de comunicare, Sevilla (februarie, 2020)

4) Coaching în contexte educaţionale pentru a reduce absenteismul şi abandonul şcolar, Madrid (martie, 2020)

5) Cum să internaţionalizăm şcoala, Malaga (noiembrie, 2019)

Şcoala Gimnazială Nr. 4 “Fraţii Popeea” se poate mândri acum cu 9 specialişti în incluziune, reducerea violenţei şi promovarea interculturalităţii şi cu 2 specialişti în domeniul internaţionalizării dornici de a pune bazele unor noi proiecte. 

Deşi s-a încheiat perioada de finanţare, Proiectul “Competenţe pentru Incluziune şi Internaţionalizare” presupune şi o etapă de valorificare a competenţelor achiziţionate, etapă în care vor participa şi părinţii şi vor fi transpuse la nivelul regulamentelor şi procedurilor aplicabile la nivelul comunităţii şcolare noi măsuri pentru a dezvolta un mediu propice învăţării.

Această etapă va demara îndată ce se vor relua cursurile după un program normal, adică, sperăm că începând cu luna septembrie 2020.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia