Home / Actual / Scenarii politice: Cine va fi viceprimar la Săcele?
Office desk with overflowing inbox

Scenarii politice: Cine va fi viceprimar la Săcele?

Odată cu finalizarea votului și validarea rezultatului de la Săcele, partidele ce au intrat în Consiliul Local își planifică mandatul administrativ 2020-2024.

Deși în Consiliul Local Sacele au intrat doar 3 partide, numindu-le aici pe PNL, PSD si UDMR, viitoarele aliante politice locale inca stau sub semnul intrebarii.

Pe surse, primarul Virgil Popa a incercat o discutie (separata!!!) cu cei din UDMR, oferindu-le posibilitatea de a fi viceprimari. Este o strategie de tip ”divide et impera” pe care edilul pesedist a incercat-o cu succes in madanatul trecut, atunci cand si-a asigurat loialitatea catorva consilieri locali, separat de optiunea oficiala a partidelor din care acestia faceau parte.

Care sunt principalele scenarii posibile in politica saceleana?

Scenariul colaborarii dintre PSD si UDMR este cel mai dorit de catre pesedisti, cei care si-ar asigura astfel 10 voturi din cele 19 necesare pentru a avea o majoritate simpla, fragila ce-i drept, dar suficienta pentru a-i permite lui Virgil Popa sa controleze si Consiliul Local cum a facut-o in perioada 2016-2020.

Un astfel de scenariu l-ar avea ca viceprimar pe consilierul Gellert Geczi, cel care a mai ocupat acest post in 2016-2017 si a fost demis tot la initiativa PSD. 

De altfel, la momentul fortarii demiterii pesedistii s-au dezlantuit la adresa acestuia acuzandu-l public ”ca face prea multă politică şi prea puţină administraţie” sau ca are comportament duplicitar, face jocuri politice şi este lipsit de performanţă în administraţia publică locală săceleana”.

Ramane de vazut daca organizatia UDMR a inteles ceva din vechea colaborare cu PSD sau din scorul obtinut la Sacele acolo unde au luat 3 mandate, cu unul mai putin decat in vechiul consiliu.

Scenariul colaborarii dintre PNL si UDMR a fost intr-un fel prefatat de declaratia lui Kellemen Hunor cel care a spus chiar inainte de alegeri ca pe viitor o apropiere la nivel national dintre cele 2 partide este un act politic normal, ele fiind colege in aceeasi familie popular europeana.

Totusi, la Sacele colaborarea dintre cele 2 grupari tine tot de postul de viceprimar.

PNL se simte indreptatit sa ocupe acest scaun, avand 9 mandate de consilier local, pe cand UDMR are doar 3. Totusi, avand si varianta colaborarii cu PSD, udemeristii pot refuza o astfel de varianta care ii arunca inapoi in scenariul 1 si in bratele pesedistilor.

Scenariul colaborarii dintre PNL si PSD este din start mort!

Principalele adversare de pe eșicherul politic săcelean nu au cum să colaboreze, fiind într-un război politic de uzură.

De altfel, prin vocea candidatului PNL, Ciprian Sterpu, liberalii au transmis clar un mesaj către electoratul săcelean: ”NU colaborăm cu PSD”!

Tu ce ai alege? Exprimă-ți opinia în sondajul de mai jos!

Ce variantă ați prefera la Săcele pentru următorii 4 ani?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia