Home / Actual / Săcelenii sunt exasperați că nu se simt în siguranță, viceprimarul spune că e doar un ”ursuleț”

Săcelenii sunt exasperați că nu se simt în siguranță, viceprimarul spune că e doar un ”ursuleț”

  • Primarul spune că e treaba viceprimarului
  • Viceprimarul spune că nu intervine decât după un apel la 112
  • Oamenii se tem și nu înțeleg ce așteaptă autoritățile
  • Acum, viceprimarul spune ca este vorba de un “ursuleț rătăcit”

Discrepanța majoră între ceea ce simt și cred locuitorii municipiului Săcele și ceea ce exprima public autoritățile in problema urșilor care apar din ce in ce mai des în zona populată a localități.

Opiniile săcelenilor sunt clare și transmit multa teamă pentru familiile celor ce se trezesc ziua în amiaza mare cu ursul în curte sau pe stradă.

”Din nou ursul a vizitat străzi precum Bucegi, Căprioarei, Coastei, ne este frica sa mai ieșim din case, dam de el la ore de prânz”, spune pe Facebook doamna Alexa A.

“Chiar nu știu ce așteaptă autoritățile. O nenorocire probabil.
La viața oamenilor cărora le este teama sa iasă din casa, sa stea în propria lor curte (care nu e în pădure ca nu avem cabane) nu se gândesc autoritățile? Ursul circula și pe strada principala din Săcele (care evident nu e în pădure)”, completează si Diana P.

”A fost la mine in curte sâmbătă, chiar nu mai am curaj sa las copii in curte😥 nu se face nimica cu acești ursi…înțeleg ca li s-a tăiat pădurea si nu au unde sta dar se înmulțesc si nu se iau masuri….viața noastră are prioritate”, scrie si Timea N.

”Domnul vice primar a zis ca aduce o cusca la mine si na mai ajuns si i-am zis ca am trei nopti nedormite dar vad ca pana nu ataca nimeni nu face nimic.

La mine vine intruna am copii in curte ieri am dat nas in nas cu el si nimeni nu face nimic așteptăm sa ne omoare daca chemi politia vine da cu petarde si pleaca ursii se intorc pana nu sfasie pe cineva nimeni nu ridica un deget”, este marturia doamnei Nico N.

Primarul arunca responsabilitatea pe viceprimar, iar cel din urma spune ca nu intervine fara apel la 112

Din punct de vedere administrativ lucrurile sunt neclare. 

În ședința de Consiliu Local din 25 mai 2023 la rubrica -DIVERSE- doamna consilier local Gabriela Stoica – PNL , a solicitat executivului să ia masuri în ce privește problema urșilor care aproape zilnic își fac apariția în curțile săcelenilor, fenomen din ce în ce mai accentuat.

Primarul a ,,aruncat” repede vina pe viceprimarul Gellert Geczi care conform legii ( OUG 81/21.07.2021 , art.2, alin.(3) , lit.(a, ) face parte din echipa de intervenție și răspunde efectiv de acțiunea de îndepărtare a urșilor din intravilanul orașului, deși nimeni nu stie de astfel de acțiuni.

”Gellert Geczi, foarte iritat de faptul că un consilier local și-a permis să-l deranjeze din hibernarea administrativă în care lâncezește de peste trei ani, pe un ton de dulău de curte, a început să facă trimiteri la legislația în domeniu afirmând că orice astfel de caz trebuie semnalat la numărul 112 și că dânsul nu are nici o obligație decât dacă este înștiințat de la dispeceratul 112 așa că cetățenii să facă bine să nu mai deranjeze personalul primăriei”, spune consilierul local Popa Marius.

Acum este vorba doar de un ”ursuleț rătăcit”

Ieri – 30 mai – viceprimarul Geczi Gellert a postat un anunt pe pagina sa de Facebook (pe pagina Primariei Săcele nu este loc de asemenea anunțuri de interes local, acolo sunt permise doar (auto)laude administrative) si a spus ca … […] Cetățenii de străzile Livezii, Mihai Eminescu, Căprioarei, George Coșbuc să manifeste atenție sporită în aceste zile chiar și ziua când circulă pe stradă, dar mai ales dacă se duc prin grădină.

Avem un ursuleț rătăcit, un exemplar tânăr care se tot rătăcește prin grădini în zona menționată și în ciuda acțiunilor specifice de alungare găsește greu drumul înapoi spre pădure. Urmează să-l relocăm, dar această acțiune poate să dureze mai multe zile”

Să îl anunțe cineva pe domnul viceprimar ca folosirea unor diminutive cu scopul de a micșora impactul social al acestor probleme nu funcționează.

Ursii, indiferent de mărime si de varsta lor, rămân niste animale sălbatice periculoase pentru on. 

Să ne ferească Dumnezeu de vreo drama!

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia