Home / Actual / Observatori băgăreţi, ceartă în faţa bisericii din Cernatu sau tensiuni cu urna mobilă, câteva din problemele de la Săcele la Referendum

Observatori băgăreţi, ceartă în faţa bisericii din Cernatu sau tensiuni cu urna mobilă, câteva din problemele de la Săcele la Referendum

În general organizarea Referendumului pentru definirea căsătoriei/familiei a decurs fără probleme la Săcele, unde participarea a fost slabă, în media naţională.

Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică au existat însă şi mici momente de tensiune, raportate şi de către alegători.

Astfel, la secțiile 224-225 din Stefan Cel Mare, observatorii acreditați de Asociația pentru Revigorarea Traditiei au dat indicații de orientare către o secție sau alta alegătorilor, interacționând cu ei – acest lucru întâmplându-se atât sâmbătă cât şi duminica, fără ca președintele secției să le facă vreo observație, conform g4media.ro

Totuşi, cunoscătorii ştiu că în general în spaţiile unde se află mai multe secţii de votare ce deservesc diverse zone din aceleaşi cartiere, alegătorii întreabă unde este arondată strada sau adresa lor, interacţiunea dintre observatori şi votanţi fiind în acest caz minoră.

Duminică dimineaţa, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Săcele, care aparține Parohiei Cernatu – Săcele s-a iscat un mic scandal cauzat de prezenţa echipei de filmare a Braşov TV.

Slujba a fost filmată de aceştia, iar preotul paroh Laurenţiu-Norocel Milotoiu le-a dat indicaţii celor prezenți la slujbă cum să voteze.

La finalul slujbei, preotul paroh i-a smuls jurnalistului microfonul din mână și l-a înapoiat după aproximativ 5 minute, nu înainte de a+i cere insistent să se legitimeze.

În fața bisericii, enoriașii, cel mai probabil din dorința de a-l susține pe preot, i-au îmbrâncit pe reporterul și pe cameramanul Brașov TV.

Tot duminică, de această dată pe seară, reprezentanţii secţiei de votare 223 din Cernatu au primit o cerere pentru urna mobilă din partea Căminului de bătrâni Christiana, însă nu toate documentele necesare erau în ordine pentru a justifica deplasarea urnei mobile acolo. 

Astfel, în jurul orelor 19.00-20.00, după discuţii tenisonate, mai multe maşini personale au fost folosite pentru a transporta persoane în vârstă de la sediul căminului, până la secţia de votare, acolo unde cei dornici şi-au putut exprima votul.

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia