Home / Actual / Săcele, codaș la depunerea de proiecte pe PNDL 3. Câți bani au cerut alte municipii de rang II din România?

Săcele, codaș la depunerea de proiecte pe PNDL 3. Câți bani au cerut alte municipii de rang II din România?

Să-l trezească cineva pe Popa Virgil, un primar depășit de vremurile pe care le trăiește, dar și de mulți alți primari din județ și din țară, pare plictisit de acest al doilea mandat.

Nici măcar leafa mare pe care o încasează nu pare a-l motiva suplimentar (despre salariul primarului cititi detalii AICI!)

Lenea de a depune mai multe proiecte spre finantare nerambursabila sau poate lipsa acestor proiecte este mascată de lacheii primarului prin explicații puerile.

Una dintre acestea este că municipiile de rang II, cum este și Săcelele, nu pot primi decât maxim 10 milioane de lei pentru cel puțin un proiect prin programul Anghel Saligny, iar oricine spune altceva este prost (informat) și necitit.

Și totuși în România, majoritatea municipiilor de rang II au depus proiecte ce însumate depășesc acest plafon de 10 milioane de lei. 

Să fie oare toți acești edili prost informați și necitiți sau ei știu lucruri pe care pesediștii de la Săcele, în izolarea lor administrativă, nu le știu sau le ignoră?

Studii de caz cu Câmpina, Onești, Tg, Secuiesc, Râmnicu Sărat și Mediaș

Am mers pe urma proiectelor depuse de alte municipii de rang II din județele învecinate, pentru a vedea ce sume au cerut ele și pe ce vor să cheltuie banii.

Am urmărit 2 aspecte: să fie asemănătoare din punct de vedere al mărimii cu Săcelele și să fie conduse politic de primari ce provin din formațiuni diferite, pentru a nu politiza subiectul.

Pentru prima localitate din analiză, am trecut virtual munții pe drumul judetean DJ 102 I, pe Valea Doftanei si am ajuns la Câmpina, în Prahova.

Câmpina este un municipiu de rang II, are aproximativ 32.900 de locuitori și a depus 6 proiecte de modernizare și reabilitare drumuri pe Anghel Saligny în valoare de 37.573.431 lei.

Mergem mai departe și ajungem în județul Buzău, acolo unde municipiul Râmnicu Sărat a solicitat 29.900.632 lei pentru reabilitarea arterelor de interes public. Localitatea buzoiană are o populație de 33.800 locuitori.

Traseul virtual urcă spre județul Bacău și ajungem în faimosul Onești, casă pentru aproape 40.000 de suflete. Edilii oneșteni au depus 2 proiecte, în valoare de 115.241.613 lei.

Vă reamintim că și municipiul Săcele a depus tot 2 proiecte, însă în valoare de aproximativ 14 milioane de lei.

Revenim peste munți, dar mergem în Covasna, mai precis în municipiul Tg. Secuiesc. De aici s-au solicitat 28.819.731 lei.

În final, ajungem și în Sibiu, acolo unde municipiul Medias, și el tot de rang II ca Săcelele, a depus proiecte de 59.363.324 lei.

Propaganda aparatului pesedisto-gilist este simplă! Toți sunt niste proști, doar ei niște deștepți! Cu toate acestea, primăriile din județ și din țară s-au întrecut în a depune cât mai multe proiecte pentru Anghel Saligny. 

Domnule primar Popa Virgil, chiar să fie toți necitiți, neinformați și nepregătiți? Sau ați avut dvs. un comportament administrativ de nota 4?

Salariile la vârf în Primăria Săcele sunt o boierie! Cât câștigă personajele cheie din administrație?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia