Home / Actual / Rugby: Tudor Solcan (CSR Săcele – RC Cristian) convocat la Naționala U18 a României

Rugby: Tudor Solcan (CSR Săcele – RC Cristian) convocat la Naționala U18 a României

Naționala de U18 a României va participa între 10-20 noiembrie la Campionatul European U18 ce va avea loc la Praga.

În vederea participării la această competiție, staff-ul tehnic a selectat un lot de 36 de jucători, dintre care 3 evoluează în străinătate, 2 în Franța și unul în Anglia.

Stejăreii vor intra într-un stagiu de pregătire la CSN Snagov, de pe 26 octombrie și va dura până la plecarea la Campionatul European. România U18 va debuta în competiție pe 11 noiembrie, urmând să întâlnească în sferturi, Portugalia, spune 36 de sportivi convocați la România U18 pentru Campionatul European U18 de la Praga – Rugby Romania

“Ne-am oprit la 36 de jucători care vor intra în stagiu de pregătire, pe majoritatea îi cunoaștem foarte bine, am mai lucrat cu ei la începutul anului în cele două stagiu, i–am văzut și în primăvară în meciul de pregătire cu Dinamo/CNAV.

În plus, la începutul acestei luni am considerat că trebuie să îi mai vedem încă o data, la testele fizice pentru a vedea care este nivelul lor de pregătire pentru că, și în funcție de asta, urma să facem planul de pregătire pentru Campiontul European.

Ceea ce este sigur în acest moment este că vom disputa un meci de pregătire contra României U20, lot care se va afla și el în pregătire la Snagov, și este o partidă benefică pentru ambele loturi naționale”, a declarat Stelian Burcea, antrenorul principal al României U18.

Printre sportivii convocați, se află și un săcelean:

CT Dinicu Golescu-CS Rapid: Mario Perici, Cristian Petrea, Victor Corniciuc, Cosmin Andone, Rareș Mîrzac, Vlad Croitoru, Marian Pelin, Alexandru Coman
CSS 2 Baia Mare: Eduard Andreica
CSS Unirea Iași: Pavel Ursu
CSS Bârlad: Sebastian Tofan
CSR Săcele – RC Cristian: Tudor Solcan
CSM Constanța: Eduard Matei, Andrei Carta, Eduard Chifor, Adrian Lupu, Radu Mariano, Andrei Tânjală
CN Aurel Vlaicu – CS Dinamo: Marius Adrian Chiru, Mircea Munteanu, Florinica Ioan
ACSOV Pantelimon: Cătălin Marinescu
ACS Șoimii – CS Dinamo: Albert Gorneanu, Rareș Jucănaru, Răzvan Cojocaru, Mihai Niță, Dorin Crăciun, Antonio Mitrea, Eliot Durieux
LPS Suceava: Andrei Donisa, Denis Savuca, Gabriel Placinta, Matei Bivol
Niort Rugby Club: David Belusica
Castres Olympique: Alexander Stoian
Bishop Wand Church of England School: Eric Nagy
Staff: Stelian Burcea – antrenor principal, Victor Bezușcu – antrenor secund, Vlad Ilie – doctor, Alex Mitu – preparator fizic, Daniel Mitrea – director tehnic

Campionatul European de U18 va avea loc la Praga între 10-20 noiembrie. La acesta vor participa opt echipe, programul sferturilor de finală fiind următorul:

11 noiembrie:
Portugalia – România
Spania – Cehia
Belgia – Țările de Jos
Georgia – Elveția

Semifinalele au loc pe 14 noiembrie, iar finalele sunt programate pentru 18 noiembrie.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia