Home / Actual / ROBOR la 3 luni a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 12 luni: Acesta atinge valoarea de 6,50%

ROBOR la 3 luni a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 12 luni: Acesta atinge valoarea de 6,50%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut la 6,50%, de la 6,52%, conform datelor BNR. Această scădere, cu toate că pare insignifiantă, marchează cea mai mică valoare a indicelui de mai bine de un an.

O valoare mai mică a acestui indice s-a înregistrat pe 1 iulie 2022, când ROBOR 3M avea valoarea de 6,47%, conform arhivei BNR.

La începutul anului trecut, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an, iar la începutul acestui an urcase la 7,56%.

Indicele IRCC, în funcție de care se calculează ratele la creditele cu dobândă variabilă în lei, a scăzut la nivelul de 5,94% pe an, de la nivelul precedent de 5,98%.

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7 % pe an. Dobânda de politică monetară stabilită de BNR a atins nivelul maxim anul acesta (7%), potrivit declarațiilor făcute de guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu. Implicit, dacă semnalul dat de Isărescu se adeverește, ratele românilor cu credite legate la ROBOR și IRCC nu ar mai trebui să crească în 2023.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia