Home / Actual / REPowerEU: România va primi 1,4 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică

REPowerEU: România va primi 1,4 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică

Parlamentul European a adoptat REPowerEU, planul care va contribui la reducerea facturilor la energie, atât pentru oameni, cât și pentru companii.

Prin acest plan, România va primi 1,4 miliarde de euro pentru investiții în eficiența energetică, reducerea dependenței de importurile de gaz din Federația Rusă, îmbunătățirea infrastructurii energetice și investiții în surse de energie regenerabilă. În acest moment, în România, este în vigoare schema compensării prețurilor la energie, măsură luată de guvernul Nicolae Ciucă și care a dus la facturi mai mici pentru cetățeni, dar și la temperarea inflației.

„Am inițiat Planul REPowerEU pentru a veni în sprijinul oamenilor și întreprinderilor din Europa care au de suferit din cauza crizei energetice și a creșterilor de prețuri la energie.

Vrem să ne asigurăm că pe viitor nu va mai exista riscul ca facturile la energie să se dubleze, iar oamenii să nu știe de la o lună la alta dacă își vor permite să-și plătească facturile sau nu.

Pentru a garanta acest lucru, trebuie să diversificăm resursele de energie și să scăpăm de tot de dependența de combustibilii fosili din Federația Rusă.”, Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, coraportor al Parlamentului European privind Mecanismul European de Redresare și Reziliență și Planul REPowerEU.

Mai multe detalii: https://bit.ly/3K6RwFc

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia