Home / Actual / (Reportaj FOTO) Talciok ieftin! Sântilia la Săcele, sub Popa Virgil: Sutiene, chiloți și rochii înflorate la vânzare, porumb fiert la consum și tatuaje semipermanente

(Reportaj FOTO) Talciok ieftin! Sântilia la Săcele, sub Popa Virgil: Sutiene, chiloți și rochii înflorate la vânzare, porumb fiert la consum și tatuaje semipermanente

Sântilia, dincolo de momentele culturale ale evenimentului, s-a transformat într-un talciok ieftin și de o calitate îndoielnică. 

Si asta nu de azi, de ieri, ci de câțiva ani buni de cand Popa Virgil este primar, iar sub protecția acestuia, un obscur om de afaceri a monopolizat acest important moment al vieții din municipiul Săcele.

La Sântilia de anul acesta oferta s-a adaptat ”cererii” si astfel cei ce au ajuns in Poiana Angelescu au fost întâmpinați cu tarabe de tot felul, ce propuneau spre vânzare produse mai degrabă specifice unui talciok ieftin, decât unui eveniment de calitate.

Altfel nu se poate explica inflația de tarabe pline de marfă ce nu au nicio legătură nici cu traditia, nici cu cultura locala, nici cu Santilia.

Talciok-ul de la balci… 

”Țoale diverse”, cum spun clienții … de la sutiene, chiloți și rochii înflorate la vânzare, la șosete si tricouri colorate, toate mai degrabă niste copii ieftine ale unor haine de firma.

Mai jos … tarabe cu tatuaje semi-permanente, numai bune de asortat cu țoalele de mai sus.

Dacă nu-ți ajung, te poți asorta cu un porumb fiert și iti poti cumpăra chiar suluri de hârtie. 

De tarabele dedicate copiilor, toate pline cu kitschuri de plastic… nici nu mai zicem, că ne apucă rușinea.

Concluzie amară după Santilie: Dacă ați participat nu ați văzut mai nimic de calitate, iar dacă nu ați participat, nu ați pierdut nimic….

Lăsăm fotografiile să vorbească de la sine:

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia