Home / Actual / Recensământul General Agricol are loc între 1 mai – 31 iulie la Săcele

Recensământul General Agricol are loc între 1 mai – 31 iulie la Săcele

Programat inițial să înceapă în perioada februarie – aprilie, Recensământul General Agricol cu an de referință 2020 se va desfășura anul acesta între 1 mai – 31 iulie.

În Municipiul Săcele acesta va fi realizat de 12 recenzori din cadrul Primăriei, fiecare recenzor urmând să culeagă informații din 180 – 200 de gospodării.

Recensământul General Agricol este o acțiune de mare anvergură care are loc o dată la zece ani și care va asigura informații complexe și date statistice despre exploatațiile agricole, situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor care fac obiectul unor subvenții, a celor aflate sub restricții de mediu, a efectivelor de animale și adăposturilor pentru animale, a persoanelor care lucrează în agricultură, etc.

România este țara cu cele mai multe, dar și cele mai mici exploatații agricole din Uniunea Europeană și deține 33% din numărul total de exploatații agricole din UE.

Dimensiunea medie în România este de 3,5 ha/exploatație, față de media europeană de 16,6 ha/exploatație.

Ultimul Recensământ Agricol General a avut loc în anul 2010.

Anul 2020 în cifre: Mai puține căsătorii la Săcele, dar mai multe nașteri

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia