Home / Actual / Probleme cu modernizarea conductei principale de apă potabilă. Primarul Popa Virgil vrea exproprieri

Probleme cu modernizarea conductei principale de apă potabilă. Primarul Popa Virgil vrea exproprieri

În cursul zilei de ieri a avut loc la Centrul Multicultural și Educațional Săcele o întâlnire între reprezentanții SGA Brașov, proiectantul lucrării și proprietarii terenurilor pe care se află conductele de apa ce alimentează atât Municipiul Săcele, cât și Municipiul Brașov.

SGA Brașov administrează atât barajul Tărlung, cât și cele 2 conducte (cea principală și cea secundară) care asigură alimentarea cu apă a celor 2 municipii.

De foarte mulți ani nu s-a făcut nici o intervenție de modernizare a celor 2 conducte, cea principală fiind oprită din cauza stării de degradare, alimentarea cu apă făcându-se prin conducta secundară.

Acum, cei de la SGA Brașov vor să reabiliteze conducta principală, însă proiectantul se chinuie de mai bine de jumătate de an să obțină acordul proprietarilor pentru a realiza acestă investiție deorece aceste conducte traversează proprietăți private.

Pentru a se putea realiza această investiție, din punctul de vedere al primarului Popa Virgil există 2 variante: SGA Brașov să încheie un acord notarial cu proprietarii de terenuri și să-i despăgubească pentru perioada cât timp se execută lucrarea sau să îi expropieze pe proprietari la valoarea justă a terenului.

Totuși, având în vedere utilitatea publică a acestei investiții, edilul municipiului consideră că cea mai corectă variantă este cea de expropiere în regim de urgență a propietarilor de terenuri la o valoare justă pentru a se realiza această investiție benefică atât pentru Municipiul Săcele, cât și pentru Municipiul Brașov.

Moment halucinant în Consiliul Local. Primarul Popa Virgil spune că a fost huiduit la Sântilie pentru că… – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia