Home / Actual / Primarul Virgil Popa, hotărât să mute statuia din Cernatu: ”Nu suport să văd pe cineva că e așezat mai sus decât mine în Săcele”

Primarul Virgil Popa, hotărât să mute statuia din Cernatu: ”Nu suport să văd pe cineva că e așezat mai sus decât mine în Săcele”

Astăzi a sifonat din Primăria Săcele o informație bombă!

Se pare că primarului pesedist Virgil Popa i s-a pus pata pe soldatul aflat pe soclu în mijlocul orașului.

Motivul, spun sursele dezinformate din Primărie, este faptul ca orgoliul edilului Popa este afectat puternic oridecâte ori trece pe lângă statuie.

”Nu mai suport să văd cum mă privește de sus această statuie, când trec cu mașina de serviciu prin Cernatu. Dacă aș merge și pe jos prin oraș, aș fi poate și mai supărat pe situație, dar știți bine că nu fac asta. Ba chiar mi se pare și când privesc de pe geamul biroului meu de primar că soldatul e amplasat mai sus. Să luați măsuri urgent!” ar fi spus primarul, astăzi de 1 aprilie la ședinta de urgență de dimineață.

Administratorul Gâdea a fost primul care și-a dovedit competența și utilitatea. Acesta a și trimis un echipaj de intervenție care a montat în zonă o macara. Se pare că prima idee venită este ca monumentului să i se mai ia din lungime, ca să fie adus cu ”picioarele pe pământ”.

Nici viceprimarul Geczi Gellert nu s-a lasat mai prejos și a propus că în locul ”lunganului” de pe soclu să fie pus un erou mai mic de înălțime, fie Kossuth Lajos, fie Petőfi Sándor. Ba chiar viceprimarul a plusat și a spus că o astfel de variantă poate fi susținută financiar de 2 localități intersate: Buda și Pesta. 

Rămâne de văzut cum va supraviețui zilei de 1 aprilie statuia din Cernatu, atacată atât de orgolii personale, mândrie proletară și idei trăznite.

Dacă de mâine, 2 aprilie, o să mai vedeți monumentul în Piața Libertății, cu prima ocazie solemnă să depunem o coroană de flori întru gloria eroilor neamului.

Au consemnat în glumă de 1 aprilie, pentru toți săcelenii, urmașii soldatului de pe soclu

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia