Home / Actual / Primăria Săcele vrea să dărâme stația de autobuz din Cernatu. Se vor elibera astfel 23 mp de teren în centrul orașului

Primăria Săcele vrea să dărâme stația de autobuz din Cernatu. Se vor elibera astfel 23 mp de teren în centrul orașului

Cel mai modern refugiu de călători din municipiul Săcele este în pericol! 

Societatea comercială DAFO Servicii Comert SRL administrată de omul de afaceri săcelean Ștefan Lupu a primit o notificare din partea Primăriei Săcele ca până la 01.01.2018 “să ridice construcția” de pe terenul cu suprafața de 23 mp ce se află în centrul orașului, pe strada Piața Libertății.

Este vorba de refugiul de călători ce deservește stația de călători Cernatu, pe sensul dinspre Brașov către Garaj.

Această “ridicare a construcției” echivalează practic cu dărâmarea acesteia, deoarece avem de-a face cu o constructie cu fundație, nu cu una provizorie.

Conform corespondenței dintre Primăria Săcele și DAFO Servicii Comert SRL, contractul de închiriere pentru terenul în cauză a expirat la 01.01.2013 și pentru că nu a fost prelungit, după 5 ani (01.01.2018) nu se mai poate percepe chiria pentru folosirea terenului.

Ștefan Lupu, binecunoscutul om de afaceri săcelean, spune că “din anul 1999 până în prezent, chiria pentru acest teren a fost plătită conform deciziilor de impunere emise de Serviciul de Taxe și Impozite al Primăriei Săcele, neexistând până acum (la 18 dec 2017) nici o somație sau neînțelegere privind prelungirea contractului de închiriere sau plată a chiriei”

Această societate comercială a mai transmis Primăriei, prin intermediul unei adrese, și faptul că “refugiul de călători” a fost ridicat la înțelegere cu primăria Săcele și cu scop comunitar, având copertine pentru adăpostul călătorilor.

Până la acest moment situația juridică a terenului și a refugiului de călători nu a fost reglementată, dar este de așteptat ca mai devreme sau mai târziu aceasta să fie pusă la pământ.

Oare ce se va construi pe cei 23 de mp de teren dacă stația va fi dărâmată?

cover fotomontaj Saceleanul.ro

Tot 2 luni va fi blocat și Bulevardul George Moroianu de la strada Zizinului până la strada George Cosbuc. Iată de ce!

Primăria Săcele revine cu precizări despre racordarea la canalizare

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia