Home / Actual / Pod refăcut peste pârâul Zizin, pe Drumul Judeţean 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin

Pod refăcut peste pârâul Zizin, pe Drumul Judeţean 103 A Braşov – Tărlungeni – Zizin

O nouă investiţie în infrastructura rutieră realizată şi finanţată de Consiliul Judeţean Braşov a fost încheiată cu succes.

Podul situat la kilometrul 16 pe DJ 103 A, la ieşirea din satul Zizin spre Dălghiu, a fost reabilitat din temelii în urma calamităţilor care au afectat grav structura construcţiei.

Marţi, 16 mai, a avut loc procedura de recepţie la terminarea lucrărilor, în prezenţa reprezentanţilor firmei constructoare – SC Zohir 84 Cons Construct SRL, ai proiectantului – SC Prinfo SRL şi dirigintelui de şantier, precum şi a membrilor comisiei de recepţie constituite la nivelul Executivului judeţean.

Valoarea totală a contractului privind „Refacere pod DJ 103A km 16+000 – deteriorare infrastructură pod şi rampe de acces – Proiect tehnic şi execuţie” a fost de 5.189.430,67 lei, din care 1.069.058,45 lei a reprezentat partea de proiectare, avize, taxe şi studii, iar 4.120.372,22 lei au însemnat lucrările propriu-zise de construcţii-montaj.

Majoritatea fondurilor alocate acestei investiţii au provenit din resursele bugetare proprii ale Judeţului Braşov, existând şi o alocare de aproximativ 1,6 milioane de lei de la bugetul de stat, repartizată de guvern din Fondul de intervenţie pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații.

Lucrările au început în noiembrie 2021 şi s-au încheiat în martie 2023, interval în care, pe lângă reabilitarea podului, firma constructoare a executat lucrări majore în albia pârâului, pentru a preveni erodarea construcţiilor.

„Mă bucur că am încheiat încă un proiect susţinut financiar în mare parte din bugetul propriu al judeţului şi care rezolvă o problemă a comunităţii locale din Zizin. 2023 va rămâne în istoria judeţului Braşov ca anul deschiderii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, însă este şi un an de bilanţ, care marchează încheierea cu succes a numeroase şi importante obiective investiţionale domeniul reabilitării şi modernizării reţelei rutiere a judeţului”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

(Tărlungeni) Electrica lucrează pe străzi din Tărlungeni, Zizin și Purcăreni – Saceleanul

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia