Home / Actual / PNL continuă, la guvernare, susținerea familiilor din România: 3,6 milioane de copii și tineri vor beneficia de alocații de stat majorate

PNL continuă, la guvernare, susținerea familiilor din România: 3,6 milioane de copii și tineri vor beneficia de alocații de stat majorate

PNL continuă, la guvernare, susținerea familiilor din România.

3,6 milioane de copii și tineri vor beneficia de alocații de stat majorate, în urma agreării acestei decizii în coaliție.

Creșterea alocațiilor este și un angajament pe care Partidul Național Liberal și l-a luat prin programul de guvernare.

De altfel, Guvernul Ciucă a majorat în două rânduri alocațiile de stat.

Pe 1 ianuarie 2022, alocațiile pentru copiii între 2 și 18 ani au crescut cu 13,5%, în timp ce alocațiile pentru copiii sub 2 ani și copiii cu dizabilități au crescut cu aproximativ 40%. De asemenea, din 1 februarie 2023, toate alocațiile au fost indexate cu un procent de 5%.

Alocaţiile de stat pentru copii au fost majorate cu 13,8% din ianuarie 2024, de acestea beneficiind 3,6 milioane de copii şi tineri, informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Primele alocaţii majorate vor fi plătite în luna februarie a anului în curs.

Astfel, alocaţiile vor creşte de la 256 de lei pe lună la 292 de lei pe lună pentru copiii peste 2 ani şi pentru tinerii care urmează cursuri liceale şi profesionale şi de la 631 de lei la 719 lei pentru copiii cu handicap cu vârste de până la 18 ani.

Conform execuţiei preliminare a bugetului, MMSS a plătit în anul 2023 suma de 13,26 miliarde de lei pentru alocaţiile de stat pentru copii.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia