Home / Actual / PNL a votat PENTRU: ”85% din totalul eurodeputaților s-au pronunțat in favoarea aderării noastre la Schengen”

PNL a votat PENTRU: ”85% din totalul eurodeputaților s-au pronunțat in favoarea aderării noastre la Schengen”

Rares Bogdan, europarlamentar #PNL: „85% din totalul eurodeputaților s-au pronunțat in favoarea aderării noastre la Schengen. 547 de voturi PENTRU, 49 împotrivă, 43 de abțineri. Drum deschis României in Shengen! Vot covârșitor PENTRU accesul României în Spațiul Schengen! Au votat împotrivă cei din extrema dreaptă. Voturile olandezilor arată astfel: 15 PENTRU, 4 împotrivă, 6 abțineri. Un mesaj clar pentru premierul Mark Rutte.”

Dan Motreanu, europarlamentar #PNL: „Mă număr printre inițiatorii proiectul de rezoluție, alături de mai mulți europarlamentari români. Votul din Parlamentul European este un mesaj important pentru Consiliul Uniunii Europene, forumul decizional pentru aderarea la spațiul Schengen. Obiectivul nostru este de a pune subiectul aderării României la spațiul Schengen pe agenda de lucru a Consiliului Uniunii Europene, mai exact la reuniunea Consiliul Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie.”

Siegfried Muresan, europarlamentar #PNL: „Beneficiile aderării României la spațiul Schengen sunt concrete și sunt imediate. În anul 2021, peste 36 de milioane de persoane și aproximativ 12 milioane de mijloace de transport au trecut granițele țării noastre și au trebuit să aștepte la coadă pentru controlul vamal. Aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen va însemna zero ore de așteptat la graniță pentru șoferii de camioane care exportă marfa din România spre vestul Uniunii Europene și zero ore de stat la coadă pentru turiștii români care aleg să meargă vara în vacanță în Bulgaria sau Grecia. Înseamnă costuri mai puține pentru transportatorii de mărfuri, mai puțin combustibil consumat și mai puține ore la volan pentru șoferi. Totodată, aderarea la spațiul Schengen va aduce mai multe investiții în țara noastră care vor genera mai multe locuri de muncă stabile și bine plătite pentru oameni.”

Gheorghe Falca, europarlamentar #PNL: „Votul de azi de la Strasbourg cu 547 pentru 49 împotrivă și 43 de abțineri confirmă, încă o dată, o realitate pe care toată lumea o cunoaște de ani de zile: România a făcut tot ce ține de ea pentru a respecta și aplica acordul Schengen. Din partea Parlamentului European, România are din nou undă verde pentru a fi în Schengen”.

Daniel Buda, europarlamentar #PNL: „Încă din anul 2011, România îndeplinește toate condițiile tehnice pentru aderarea la Spațiul Schengen. S-au realizat toate investițiile necesare în sistemele de securitate, s-a consolidat legislația și în mod constant s-au realizat pregătiri pentru funcționarii din domeniu. Speranța noastră este ca toți cetățenii Uniunii Europene să aibă drepturi egale și de a elimina controalele asupra persoanelor la toate frontierele interne pentru ambele state.”

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia