Home / Actual / Părinţii vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care stau acasă cu cei mici

Părinţii vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care stau acasă cu cei mici

Părinţii vor beneficia de zile libere plătite în perioada în care stau acasă cu cei mici atunci când fac şcoala în sistem online.

Măsura va fi valabilă pentru tot intervalul stării de alertă.

Asta deoarece a fost votată Ordonanţă de urgenţă a Guvernului Orban prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu.

Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii.

Totul conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă. 

Premierul Ludovic Orban a precizat că acelaşi beneficiu îl va avea părintele care stă acasă şi în cazul scenariului galben – sistemul hibrid, în perioada în care copilul este acasă şi studiază online.

Ciprian Sterpu, candidatul PNL pentru Senat la Brașov: ”O șansă pe care comunitatea săceleană nu trebuie să o rateze”

Municipiul Săcele este din 22 octombrie stațiune turistică de interes local

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia