Home / Actual / Mulți săceleni în această echipă! Echipa de rugby 7 a clubului RC Phoenix Brasov 2020 participă în acest sezon competițional din cadrul Campionatului Național Rugby 7

Mulți săceleni în această echipă! Echipa de rugby 7 a clubului RC Phoenix Brasov 2020 participă în acest sezon competițional din cadrul Campionatului Național Rugby 7

Echipa de rugby 7 a clubului RC Phoenix Brasov 2020 participă în acest sezon competițional din cadrul Campionatului Național Rugby 7.

Echipa brașoveană este la cea de-a doua participare în acest campionat ce va avea loc în perioada 10-24 septembrie cu următorul calendar competițional: 10-11 septembrie la Iași, 17-18 septembrie la Gura Humorului și 24-25 septembrie – faza finală la București, pe stadionul Arcul de Triumf.

Anul acesta rugby-știi brașoveni vor întâlni formații precum CS Știința Petroșani, RC Grivița București, CS Sportul Studențesc Dinamo, CSU Arad, CS Universitatea Cluj, CS Olimpia București, CSU Alba Iulia sau CS Gura Humorului.

În acest campionat va participa și o selecționată a Republicii Moldova, însă aceasta nu va puncta în cadrul competiției.

RC Phoenix Brașov își propune o clasare în primele 10 echipe ale competiției naționale, dar ambițiile pot fi și mai mari având în vedere că anul trecut clubul sportiv a terminat pe locul al cincilea.

RC Phoenix Brasov este un club sportiv înființat în anul 2020, al cărui scop este promovarea sportului în general și a rugby-ului în special.

În afara camionatului de Rugby în 7, echipa mai participa și la competiția Rugby Super 5 – alături de orașe precum Băicoi, Sibiu, București, Târgu Mureș.

În viitor, RC Phoenix Brașov își propune să formeze și o echipă de rugby în 15 care să înglobeze jucători tineri ce își finalizează junioratele în cluburile de profil din Brașov, Săcele sau Cristian și doresc să-și continue cariera sportivă.

Participarea RC Phoenix Brașov în Campionatului Național Rugby 7 este susținută financiar de Consiliul Județean Brașov, printr-o finanțare obținută în urma concursului de proiecte nerambursabile în cadrul programului Sport de Performanță pentru anul 2022.

Proiect finanțat de Consiliul Județean Brașov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia