Home / Actual / Mulți arbori căzuți pe drumurile forestiere din Săcele

Mulți arbori căzuți pe drumurile forestiere din Săcele

Vreme rea din această primăvară (cu ploaie, vânt, viscol) și-a pus amprenta și pe pădurile săcelene.

Astfel, mai mulți arbori sunt căzuți la pământ, cele mai vizibile pagube sunt cele din pădurea din zona Valea largă – Poiana Angelescu.

Arboretele din zona Highiș și Poiana Angelescu este constituit din specii de rășinoase (în preponderență pin, dar și molid) și au vârsta actuală de 120 de ani! Conform normelor tehnice silvice și a practicii silvice vârsta de exploatare este de 90 de ani pentru pin și de 120 de ani pentru molid.

De altfel, cele mai mari cantități de masă lemnoasă colectate din această pădure sunt exact cele de cădere accidentală a arborilor bătrâni. Deci nu asistăm la vreun fenomen nou, ci doar la amplificarea unuia vechi.

Odată cu îmbunătățirea și încălzirea meteo, tot mai mulți săceleni vor folosi zona pentru a se plimbă cu bicileta, pentru a alerga sau pentru a face o simplă plimbare.

De aceea, o intervenție rapidă a autorităților săcelene este necesară atât pentru a elibera drumul, cât și pentru a verifică starea arborilor din zonă, pentru că o eventuală tragedie să fie evitată.

Bugetul săraciei la Săcele: Doar 1 milion de lei pentru modernizare și reabilitare străzi

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia