Home / Actual / La Săcele, “Fiecare Are Dreptul la Educaţie”!

La Săcele, “Fiecare Are Dreptul la Educaţie”!

     fekete 2  “Fiecare Are Dreptul la Educaţie” este un proiect implementat anul acesta în Şcoala Gimnazială Nr.5 Săcele şi se adresează celor 250 de elevi aflaţi în risc de părăsire a şcolii, celor minim 75 de persoane care au părăsit timpuriu şcoala şi altor 200 de părinţi ai elevilor, toţi din zona Gârcini.

     Proiectul mai sus menţionat îşi propune următoarele obiective: prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii; furnizarea competenţelor şi abilităţilor de bază necesare persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala.

         În ”F.A.D.E.” se desfăşoară: programul “A doua şansă”; meditaţii la limba română şi matematică; activităţi nonformale la limba română şi matematică; activităţi de dezvoltare a competenţelor civice şi sociale; şi nu în ultimul rând, servicii de consiliere psihopedagogice pentru elevi şi părinţii acestora. Pe lângă acestea, au existat în perioada verii, tabere la mare pentru 70 de elevi. Elevii cu vârste între 10 şi 16 ani au văzut, simţit şi gustat marea; au atins şi mirosit nisipul mării; s-au bucurat de piscina complexului; au fost uimiţi de răsărit şi de apus; s-au distrat de bucuria lor; şi au învăţat că în viaţă trebuie să munceşti ca să obţii ceea ce îţi doreşti.

florian feketeAcest proiect, îşi doreşte să îmbunătăţească viaţa beneficiarilor săi, din mai multe puncte de vedere: financiar şi informaţional, aptitudinal şi atitudinal”. Schimbarea pe care ne-o dorim în rândul beneficiarilor şi nu numai, poate avea loc doar de jos în sus, altfel spus de la individ spre grup mic, comunitate, societate şi de aceea suntem aici. În acest sens, începând cu managerul de proiect, D-ul Director Moraru Florin, profesorii şi până la mediatorii şcolari credem în puterea potenţială a părinţilor şi elevilor noştri şi ne angajam toate forţele şi competenţele de care dispunem ca să aducem individul, indiferent de vârstă, în poziţia în care să-şi poată experimenta adevărata putere.

Consilierul şcolar al proiectului, Fekete Florian.

La sfârşitul lunii octombrie, mai exact în data de 30 octombrie, se doreste organizarea în municipiul Săcele, probabil în Cernatu, a un eveniment intitulat “Curăţenia caritabilă” unde săcelenii şi nu numai, care au bunăvoinţă şi posibilităţi, pot aduce obiecte în bună stare, începând cu haine, încălţăminte, cărţi, rechizite, jucării chiar şi bănuţi pentru familiile sărace din cartierul săcelean Gârcini.

Leave a Reply