Home / Actual / La acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele, actorul Mircea Rusu merita o sală plină! Nu a avut-o!

La acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele, actorul Mircea Rusu merita o sală plină! Nu a avut-o!

Aproximativ 40 de persoane au participat pe 27 septembrie în sala de spectacole a Centrului Multicultural și Educațional Săcele la ceremonia de acordare a titlului de cetatean de onoare al municipiului Sacele actorului și omului de cultură Mircea Rusu.

Pe cât de plină a fost cariera lui Mircea Rusu, pe atât de goală a fost sala și pe atât de rece a fost ceremonia în sine.

La eveniment au participat primarul Municipiului Săcele, Popa Virgil, reprezentanți ai Consiliului Local, ai administrației săcelene, unităților școlare și asociațiilor culturale din Săcele, spune pagina de Facebook a Primăriei Săcele.

În fapt, comunitatea săceleană în general, dar și mulți dintre admiratorii sinceri ai lui Mircea Rusu au asistat de la distanță la încă un eveniment ermetic închis, izolat și rece orchestrat de Popa Virgil.

Ca fapt divers, nici măcar toți membrii comisiei de Cultura din cadrul Consiliului Local al Municipiului Săcele nu au fost invitați la eveniment, deși eticheta impunea acest lucru.

În speranta că următoarele cuvinte vor fi citite și de domnul Mircea Rusu, îl asigurăm pe acesta și pe toți cei apropiați de el, că este iubit și apreciat de oamenii de cultură din Săcele și că mulți alții ar fi dorit să îi fi fost alături la acest moment festiv.

Cele peste 100 de locuri (1/3 din capacitatea sălii) ce puteau fi ocupate ar fi fost pline cu siguranță dacă organizatorii ar fi anunțat public din timp momentul festiv. Mai trist este că mulți din cei ce au orchestrat acest eveniment nici nu au văzut (probabil) vreo piesa cu actorul Mircea Rusu. 

La cum îl știm pe Mircea Rusu, suntem siguri că acesta a fost emoționat, melancolic, modest, bucuros și onorat în proporții egale de acordarea acestui titlu. Îl merită cu prisosință! 

Despre distincția acordată d-lui Mircea RUSU

Consilierii locali saceleni au apreciat meritele sale deosebite, contribuția substanțială pe care a adus-o culturii românești în arta teatrală și cinematografică, recunoscută și răsplătită prin numeroasele distincții primite, printre care se numără și ,,Premiul UNITER pentru întreaga sa activitate ˮ, decernat în data de  21 septembrie 2020.

Mircea – Victor RUSU TIBREANU este o personalitate artistică de excepție, în prezent fiind director artistic al Teatrului Național ,,I L. Caragiale Bucureștiˮ și profesor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ,,I L. Caragiale ˮ din București.

Alături de colectivul Teatrului Național din București a realizat roluri memorabile, fapt pentru care este considerat una dintre cele mai apreciate personalități culturale naționale contemporane.

Actor de film, teatru și televiziune, maestrul Mircea – Victor RUSU TIBREANU este absolvent al Liceului Teoretic Săcele (astăzi Liceul Teoretic ,,George Moroianuˮ), neuitându-și niciodată rădăcinile și revenind mereu pe scenele săcelene în multe spectacole, alături de mari actori ai teatrului românesc.

Poliția Locală doarme în timp ce ”bizonii” fac legea prin Săcele

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia