Home / Actual / Încălțat neadecvat pentru o drumeție la Șapte Scări, un bărbat s-a ales cu o căzătură și o plagă deschisă

Încălțat neadecvat pentru o drumeție la Șapte Scări, un bărbat s-a ales cu o căzătură și o plagă deschisă

În după-amiaza de duminică – 25 septembrie – o echipa a Salvamont Săcele a intervenit pe coborârea de la Șapte Scări pentru a acorda primul ajutor unei persoane accidentate.

Aceasta a alunecat din cauza încălțămintei neadecvate și a suferit o plagă deschisă în zona abdomenului, după ce s-a lovit într-un ciot de buturugă.

Bărbatului i s-a acordat primul ajutor, a fost bandajat și transportat la ambulanța SMURD.

Specialistii spun că bocancii reprezintă cea mai importantă piesă de echipament atunci când vine vorba de drumeții în natură.

Au multiple avantaje:

  • îți oferă aderență bună datorită tălpii cu crampoane/striații (adidașii alunecă imediat pe iarbă, nisip, grohotiș, lemne ude, pietre, noroi etc).
  • te protejează de umezeală datorită membranei impermeabile (un picior uscat se simte mult mai confortabil și e mai puțin predispus la bătături sau iritații).
  • te protejează de lovituri de pietre sau zgârieturi, datorită înălțimii și grosimii (sigur, și șlapii te protejează dacă se rostogolesc pietre peste degete, doar că trebuie să ai talpa înfășurată în vreo 5 perechi de șlapi, să acționeze ca un scut!).
  • protejează glezna de mișcări dăunătoare și lovituri (e mai greu să calci strâmb când glezna este susținută de un bocanc bine făcut).

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia