Home / Actual / Încă un proiect eșuat din cauza documentațiilor greșite! Nu se mai face nici Centrul Socio-Medical la Școala Nr. 5 din Săcele

Încă un proiect eșuat din cauza documentațiilor greșite! Nu se mai face nici Centrul Socio-Medical la Școala Nr. 5 din Săcele

Falimentul administraţiei săcelene conduse primarul Virgil POPA şi Viceprimarul Gellert Geczi este din nou subliniat de o postare a unui consilier local.

”O mare investiţie pe fonduri europene mult trâmbiţată de către incompetenţii care conduc momentan Săcelele a fost centru Socio-Medical necesar în cartierul defavorizat Gârcini.În luna noiembrie 2020 Consiliul Local a aprobat Studiul de fezabilitate al investiţiei în valoare de 2.230.143,39 lei adica 470.981,26 euro. pentru care primarul dorea finanţare europeană prin fondurile GAL Gârcini.

Ulterior proiectul a fost depus la ADR Centru – Alba Iulia în vederea finanţării. După ceva timp au apărut adrese ale ADR Centru privind numeroase inadvertențe şi greşeli descoperite în cererea de finanţare.

Consiliul Local a votat de fiecare dată rectificarea proiectului prost întocmit dar surpriză , veneau alte cereri de completare deoarece documentația era incompletă.

Din dorinta de a vedea de ce proiectul nu începe, am verificat pe pagina de internet a ADR Centru proiectele aprobate la finanţare şi SURPRIZA proiectul depus de primar a fost RESPINS pentru că documentaţia nu a fost completă.

La primărie linişte totală, nimeni nu spunea nimic iar primarul, deşi cunoştea de câteva luni bune că finanţarea fusese respinsă nu a informat Consiliul Local despre acest fapt.

În acest fel datorită proastei organizări a echipei conduse de Vilgil POPA s-au pierdut aproape jumătate de milion de euro fonduri nerambursabile şi nu s-a construit un centru medical atât de necesar în comunitatea de romi din Gârcini, atât pentru consultaţii medicale cât mai ales pentru educarea femeilor din comunitate în ce priveşte planing-ul familiar, contracepţia sau urmărirea sarcinilor.

Tăcerea mormântală a primarului denotă că musca de pe căciulă este un pic mai mare decât căciula şi echivalează cu recunoaşterea responsabilităţii pierderilor pe care oraşul nostru le are!”

acest material este o opinie politica

Pentru cei interesați, câteva considerente despre situația creată de apariția tot mai frecventă a urșilor în zonele locuite ale municipiului Săcele:
➡️ Nu discutăm de un ”ursuleț rătăcit”, ci de mai multe exemplare de vârste și dimensiuni diferite
➡️ Acestea sunt văzute în toate zonele orașului, atât ziua, cât și noaptea
➡️ Intervenția administrației a fost cu indulgență letargică, iar locuitorii acuză acest aspect
➡️ Oamenii nu se pot odihni noaptea, trăiesc cu frică și se trezesc cu ursul în curte sau dau nas în nas cu el pe stradă
➡️ Primarul si viceprimarul trebuie să coboare din birouri și să ia măsuri urgente de prevenție, nu doar corective.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia