Home / Actual / Încă 81.000 lei: Firma Restart Ecology din Zărnești a mai ”împușcat” un contract de ecologizare la Săcele

Încă 81.000 lei: Firma Restart Ecology din Zărnești a mai ”împușcat” un contract de ecologizare la Săcele

  • Restart Ecology este o firmă mică, înființată în 2022, apropiată de PSD – (printr-un vicepresedinte al TSD –  la aceea vreme) – conform unor dezvăluiri realizate de grupul ”Un altfel de Săcele” 
  • Oare în loc să dea lucrările publice și banii celor de la SC Servicii Săcelene SRL – o companie cu probleme și în nevoie, Popa Virgil lucrează cu firme … de culoarea politică potrivită?
  • Ecologizarile puteau fi făcute și cu CIBIN sau cu asistații social, ce trebuie să presteze ore în folosul comunității.

”Primăria Săcele prin primarul Virgil Popa, a atribuit contractul de ecologizare a pârâului Gârcini vicepreședintelui PSD tineret Brașov, Răzvan Toacșe, cel care deține firma Restart Ecology, scrie pagina “Un altfel de Sacele” ” – așa a început povestea relației dintre aceasta mică companie din Zărnești și banul public de la Săcele. 

Această relație continuă nestingherită, deși multa lume este nedumerită de motivele pentru care banii de la Săcele se mută la Zărnești, în condițiile în care aceste lucrări de ecologizare putea fi făcute în multe alte moduri mai inteligente administrativ.

De exemplu prin Serviciile Săcelene SRL sau asistații social sau chiar prin CIBIN, compania care prestează serviciile de salubritate și are o vastă experiență în domeniu. 

Cu toate acestea, edilul pesedist a ales să dea cu încredințare directă acestei companii sume importante care totalizează 283.000 lei.

Este vorba de un număr de 4 contracte cu valori de 63.720 lei, 70.910 lei, 34.810 lei, respectiv 68.440 lei (+tva), toate prestate de o societatea comercială înființată de aproximativ un an și care avea la momentul primului contract ZERO experiență să presteze servicii de salubrizare.

Ultimul astfel de contract a fost acordat chiar în martie 2023 și se referă la ecologizarea și întreținerea peisagistică a unei suprafețe aproximativă de 7.905 m2 aferentă albiei râului Gârcin din municipiului Săcele. (foto jos) 

Parteneriatul dintre Restart Ecology și primăria lui Popa Virgil continuă nederanjat de autoritățile competente.

acest material este o opinie politica

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia